26 Δεκ 2012

Flexitarian: η νέα τάση στη διατροφή.


Πρόσφατες οδηγίες από τους διατροφολόγους παροτρύνουν την υιοθέτησης μιας διατροφής βασισμένης σε φυτικής προέλευσης συστατικά, λόγω του οφέλους που έχει για την υγεία. Με έμφαση σε φρούτα, λαχανικά, σπόρους, όσπρια και ξηρούς καρπούς, αυτή η διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ινές, βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε vegetarian.

Αξιοποιώντας πλεονεκτήματα όπως λιγότερες θερμίδες, λίπος, χοληστερίνη και κιλά σωματικού βάρους, μπορείτε απλά να γίνετε flexitarian. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε σε
μικρές ποσότητες να τρώτε κόκκινο κρέας, πουλερικά και ψάρι ως μέρος μιας διατροφής που κατά κανόνα είναι φυτικής προέλευσης.

Έχετε την ευελιξία μέσα σε ένα πιάτο όπου κυριαρχούν τα αγαπημένα του vegetarian, να βάλετε και ένα μικρό φιλέτο και επομένως να μην στερηθείτε τίποτα. Μπορείτε να αρχίσετε να περιορίζετε τις τροφές ζωικής προέλευσης αντικαθιστώντας με όσπρια στην κατσαρόλα ή σε σαλάτα και tofu, όλα πλούσια σε πρωτεΐνες. Προσθέστε επίσης στο γεύμα σας λαζάνια ολικής άλεσης, χορτόσουπες και σαλάτες ζυμαρικών.


Πηγή:otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου