30 Δεκ 2012

Εντολή Σαμαρά να δεσμεύεται η περιουσία των Συνεταιρισμών.


«Πράσινο φως» για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενώσεων και των συνεταιρισμών και «κόκκινο» για την προσωποκράτηση των διοικούντων ΕΑΣ και ΑΣΟ «άναψε» ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προανήγγειλε προχθές σε «κλειστή» σύσκεψη βουλευτών και συνεταιριστών της Νέας Δημοκρατίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού ότι με εντολή του πρωθυπουργού ετοιμάζονται και θα κατατεθούν (προφανώς μετά τις γιορτές) στη Βουλή οι εξής δύο τροπολογίες:

-Με την πρώτη, θα επιτρέπεται η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ενώσεων και συνεταιρισμών (σήμερα είναι «παγωμένη» όπως προβλέπεται από τον νόμο για τους συνεταιρισμούς) υπό την προϋπόθεση όμως ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση αυτή θα διατίθενται αποκλειστικά για την εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

-Με τη δεύτερη θα αναστέλλεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η δίωξη κατά μελών διοικήσεων ενώσεων και συνεταιρισμών, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται έλεγχος στα οικονομικά των εν λόγω οργανώσεων. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην συλλαμβάνονται άδικα συνεταιριστικά στελέχη, τα οποία δεν έχουν ευθύνες οικονομικές, ποινικές ή άλλες και να οδηγούνται στη φυλακή, χωρίς όμως ταυτόχρονα να υπάρχει παραγραφή αδικημάτων για αξιόποινες πράξεις.




Πηγή: Εφ. Ελευθερία (Γιώργος Μακρής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου