24 Δεκ 2012

"Ψήνεται" συνεργασία αγροτών - ξενοδόχων.


Το ζωηρό ενδιαφέρον παραγωγών κρητικών προϊόντων και ξενοδόχων για συνεργασία και την προσεχή τουριστική περίοδο, καταγράφηκε στη νέα συνάντηση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, με στόχο να δρομολογηθεί η υγιής συνεργασία πρωτογενή και τριτογενή τομέα.
Στη διάρκεια της ημερίδας επιβεβαιώθηκε η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με τη αξιοποίηση τοπικών αγροτικών
προϊόντων, στην κουζίνα μικρών και μεγάλων ξενοδοχείων του Ηρακλείου, αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων της τοπικής κουζίνας από τους ξένους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, αναφέρθηκε στο ρόλο που επιχειρεί να διαδραματίσει το Επιμελητήριο ως συντονιστής και αρωγός στην προσπάθεια ποιοτικής διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και ταυτόχρονα αξιοποίησης της κρητικής διατροφής.

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, αναφέρθηκε στη συμβολή της αγροτοδιατροφικής σύμπραξης στον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης  Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Ανδρέας Μεταξάς, επισήμανε τη δυνατότητα αξιοποίησης της κατανάλωσης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία ως εργαλείο marketing.



Πηγή: http://www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου