29 Δεκ 2012

Προστατεύστε την καρδιά σας... μυρίζοντας.


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ευχάριστες μυρωδιές των αιθέριων ελαίων, που μοσχοβολούν στα spa, μπορούν να μας προσφέρουν, εκτός από χαλάρωση, ευεξία και ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα αιθέρια έλαια που αποτελούν τη βάση της αρωματοθεραπείας και χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από το στρες, μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση και
τους παλμούς της καρδιάς, μετά από σύντομη έκθεση σε αυτά, και συνεπώς μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ευεργετικές επιδράσεις των αιθέριων ελαίων αντιστράφηκαν, όταν η έκθεση σε αυτά διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «European Journal of Preventive Cardiology».

“ Τα αιθέρια έλαια θεωρείται ότι μας ανακουφίζουν, μας χαλαρώνουν, διεγείρουν και ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες ”

Η αρωματοθεραπεία οφείλει τη θεραπευτική της δράση στα αιθέρια έλαια, που προέρχονται από τα φυτά, τα βότανα ή τα μπαχαρικά, το καθένα από τα οποία διαθέτει διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Τα αιθέρια έλαια θεωρείται ότι μας ανακουφίζουν, μας χαλαρώνουν, διεγείρουν και ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες. Χρησιμοποιούνταν από την εποχή του Ιπποκράτη τόσο για θεραπευτικούς όσο και για καλλωπιστικούς σκοπούς.

Τι άλλο θεραπεύει

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την ψυχική ή σωματική κατάσταση του ατόμου. Αποτελεί μια πολύ καλή και αποτελεσματική εναλλακτική τεχνική για την καταπολέμηση:

Του άγχους
Της αϋπνίας
Της κατάθλιψης
Ορισμένων δερματικών προβλημάτων
Η αρωματοθεραπεία μπορεί ακόμη να μας ανακουφίσει από διάφορα αναπνευστικά προβλήματα και να απομακρύνει την ένταση από το μυϊκό μας σύστημα.

Πως εφαρμόζεται

Ο αρωματοθεραπευτής θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα μείγματα αιθέριων ελαίων και θα σας προσφέρει ένα θεραπευτικό μασάζ και μία ολοκληρωμένη φροντίδα. Η κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο ώρες. Ακόμη για να αποκομίσετε τα θεραπευτικά οφέλη της αρωματοθεραπείας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μόνοι σας τα αιθέρια έλαια για μασάζ, εισπνοές, κομπρέσες ή για να αρωματίσετε το χώρο με την ειδική κεραμική συσκευή.

Πηγή: www.Pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου