20 Δεκ 2012

Ο πρίγκιπας Κάρολος στηρίζει οικονομικά αγρότες για τα χριστούγεννα.


Γεωργικές ενώσεις στη Μεγάλη Βρετανία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το απροσδόκητο τσεκ των 300.000 λιρών από τον πρίγκιπα Κάρολο αυτά τα Χριστούγεννα που θα βοηθήσει τους αγρότες που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες.


Το ταμείο υπαίθρου του πρίγκιπα (PCF), ανακοίνωσε ότι θα
δωρίσει 150.000 λίρες από τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης του για να βοηθήσει τους αγρότες που αγωνίζονται εν μέσω του χειμώνα, ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων του τρέχοντος έτους.

Το Βασιλικό Γεωργική Φιλανθρωπικού Ίδρυμα (Rabi), το Δίκτυο Γεωργικών Κρίσεων, το Ταμείο Addington στην Αγγλία και την Ουαλία, και το RSABI στη Σκωτία θα μοιραστούν αυτή την επιταγή.

Ο Δούκας του Westminster τελικά πρόσθεσε και άλλες 150.000 λίρες ανεβάζοντας το ποσό της φιλανθρωπίας στις 300.000 λίρες. Οι διοικούντες του PCF ελπίζουν επίσης το ευρύ κοινό θα προσφέρει επίσης οικονομική στήριξη για την αγροτική κοινότητα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, δήλωσε σχετικά: «Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η ανησυχία μας για τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αγρότες - και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν - αυτό το χειμώνα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για μας να έρθουν όλοι, να ακουστούν τα προβλήματα και τότε θέλω να δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω μέσω του ταμείου υπαίθρου».

Το Νοέμβριο, η εφημερίδα “Farmers Guardian” έφερε στο φως της δημοσιότητας τον αυξανόμενο αριθμό των κλήσεων που λάμβαναν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις αγροτών για ψυχολογική ή οικονομική βοήθεια. Σημειώνεται ότι οι Βρετανοί αγρότες αντιμετώπισαν τις χειρότερες βροχοπτώσεις από το 1912 και είχαν να αντιμετωπίσουν την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών.

Όλα τα χρήματα από το ταμείο του πρίγκιπα, τις αγροτικές οργανώσεις και το ευρύτερο κοινό θα πάνε κατευθείαν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα γεωργίας μέχρι το Μάρτιο του 2013.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου