15 Δεκ 2012

ΥΠΑΑΤ: Προτεραιότητα η ενίσχυση των εξαγωγών.


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα «Α’ Κύκλος Διαλόγου με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις», που διοργάνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης, του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σ. Τσόκας, ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ και ΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Π. Μίχαλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Α. Καλαμπόκης, επιχειρηματίες και
υπηρεσιακοί παράγοντες.


Η δυναμική προώθηση των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων και ποτών υψηλής ποιότητας, η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και η προστασία των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ στις διεθνείς αγορές, αποτελούν τις υψηλές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Προς την κατεύθυνση αυτή υλοποιούνται προγράμματα συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κοινές δράσεις με τα υπουργεία Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.


Ο κ. Τσαυτάρης  κάλεσε τους Έλληνες εξαγωγείς να συνεργαστούν στενά με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον εντοπισμό ευκαιριών ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών σε νέες αγορές και διαβεβαίωσε για την ετοιμότητά του να συνδράμει και ο ίδιος προσωπικά, σε όλες αυτές τις προσπάθειες.  


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη στροφή που επιχειρείται σε μια γεωργία ποιότητας, σε μια γεωργία με ονομασία προέλευσης, με τη γεωγραφική της ένδειξη, παραγμένη με βιολογικό τρόπο, μια γεωργία που σέβεται τους φυσικούς πόρους και  αγωνίζεται για την αειφορία.


Η σημερινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Μάλιστα, η ελληνική εκθεσιακή παρουσία ήταν η μεγαλύτερη διαχρονικά ελληνική συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου