20 Δεκ 2012

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των νέων αγροτεμαχίων του αναδασμού Χρυσοκέφαλου.


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/12 από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας η κλήρωση των νέων αγροτεμαχίων στους δικαιούχους μετά τον αναδασμό στην περιοχή του Χρυσοκέφαλου.

Η διαδικασία της κλήρωσης έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της τ.Κοινότητας Χρυσοκέφαλου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, και μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων.



Ο αναδασμός καλύπτει μια έκταση 5.500 περίπου στρεμμάτων του αγροκτήματος Χρυσοκέφαλου, το οποίο πριν τον αναδασμό περιλάμβανε 1.066 παλαιά τεμάχια. Μετά τον αναδασμό προέκυψαν 199 αγροτεμάχια τα οποία δόθηκαν με κλήρωση σε  νέους κληρούχους, είτε μεμονωμένους είτε σε ομάδες.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφειάρχης Δράμας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση ενδιαφερομένων κατά τη διαδικασία της κλήρωσης, η οποία διασφαλίζει την εγκυρότητα και διαφάνεια της όλης διαδικασίας, τόνισε: «Με τη σημερινή κλήρωση ολοκληρώνονται πλέον οι αναδασμοί στο λεκανοπέδιο Κ. Νευροκοπίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να πετύχουν καλύτερα οικονομικά και παραγωγικά αποτελέσματα. Η Περιφερειακή Ενότητα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παραγωγών.


Οι αναδασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και σε τελική ανάλυση για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Αποδείξαμε ως υπηρεσία πως ακόμη και υπό καθεστώς περιορισμού πόρων και προσωπικού συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε σημαντικά αναπτυξιακά έργα».

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου