10 Δεκ 2012

Βενιζέλος: Σκληρή διαπραγμάτευση γα τους αγρότες.


Στη σκληρή διαπραγμάτευση από μέρους του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος στις Σέρρες.

«Στο φορολογικό, που είναι επείγον, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, κάναμε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, για να προστατέψουμε τους πιο σημαντικούς στόχους που είχαμε, τις οικογένειες με παιδιά και την προστασία των οικογενειών
με χαμηλά εισοδήματα, τους νέους επαγγελματίες που τα τρία πρώτα χρόνια θα έχουν ευνοϊκή φορολογική επιβάρυνση και τους αγρότες να μην ενταχθούν στο νέο φορολογικό καθεστώς των βιβλίων εσόδων και εξόδων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ενώ τόνισε ότι «όλα αυτά τα μέτρα είναι διορθώσεις μέσω μίας μεταβατικής ρύθμισης που συνδέεται με την κρίση και είναι τμήμα του πακέτου των δύσκολων μέτρων που πρέπει να παρουσιάσει η χώρα για να μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της».

Κατά την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος άσκησε έντονη κριτική στους Ευρωπαίους επισημαίνοντας παράλληλα ότι η χώρα πορεύεται στην έξοδο από την κρίση. «Η Ελλάδα είναι δυστυχώς το εργαστήριο της αποτυχίας του τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη προσπάθησε να χειριστεί την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ενώ τόνισε την «αυστηρή και σκληρή αντίληψη», όπως την χαρακτήρισε, των Ευρωπαίων που ζήτησαν, όπως είπε, «μέτρα σκληρά άμεσης δημοσιονομικής προσαρμογής την ώρα που οι χώρες του νότου βρίσκονται σε ύφεση».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε σκληρά για την αντιπολίτευση και τον ρόλο της λέγοντας ότι: «Oποιος νομίζει ότι μπορεί να πουλάει ψεύτικο τσαμπουκά στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη πρέπει να δει πως εξελίχθηκαν τώρα οι διαπραγματεύσεις και πόσο πιο δύσκολες ήταν οι προηγούμενες γιατί η Ευρώπη δεν σκέφτεται και δεν αντιδρά ορθολογικά, υπάρχουν πολιτικοί καταναγκασμοί», είπε, ενώ στρέφοντας τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα επεσήμανε ότι «όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση οφείλει να την παρουσιάσει, να την τεκμηριώσει».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο πολιτικό κόστος που επωμίζεται με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: « Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι στη χώρα μας κατά τρόπο άνισο και άδικο γιατί οι πολιτικές δυνάμεις που αποφάσισαν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με τη διαχείριση της κρίσης και είχαν και έχουν στα χέρια τους την καυτή πατάτα των δύσκολων αποφάσεων, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, έχουν κόστος και φθορά και πρέπει να απολογούνται», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αντί να βάλει πλάτη και να στηρίξει, δηλητηριάζει τη συνείδηση, την ψυχή και το μυαλό του ελληνικού λαού με ψέματα».

Για ακόμη μία φορά άσκησε σκληρή κριτική και στη Χρυσή Aυγή, λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται τα κενά του κράτους, την αδυναμία λειτουργίας της αστυνομίας, τα κενά του κοινωνικού κράτους και την ανάγκη να υπάρχουν παροχές σε ανθρώπους που είναι στην απόλυτη φτώχεια. «Έτσι ξεκινά το αυγό του φιδιού και εκκολάπτεται και μετά δεν μπορείς να το συγκρατήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικά με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Φεβρουάριο, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι είναι μία υπόθεση παραταξιακής και εθνικής ευθύνης με προοπτική. «Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε η ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία, με την οποία συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ευθύνης και ανάγκης αλλά δεν ταυτιζόμαστε, ούτε το να τρέχουμε ως ξεφτιλισμένη ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από το δήθεν νέο ρεύμα που είναι της οπισθοφυλακής και του συντηρητισμού. Εμείς είμαστε η κεντρική δύναμη της στρατηγικής ευθύνης και της προοπτικής» είπε και έκανε έκκληση σε όλους τους παρόντες στη σημερινή προσυνεδρίαση, να δώσουν ένα ηχηρό παρόν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου