21 Μαρ 2013

Έως τις 30 Απριλίου παρατείνεται η καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ για το 2012.


Υπεγράφη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία παρατείνεται έως τις 30-4-2013 ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής από τους αγρότες της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ την εν λόγω παράταση αποφάσισε το
Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και αξιολογώντας το γεγονός ότι οι παραγωγοί εξακολουθούν να καταβάλλουν την ασφαλιστική εισφορά του έτους 2012 στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ.

Επίσης, σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά ο ΕΛΓΑ προκειμένου να συμπεριληφθούν και παραγωγοί που κατέβαλλαν την ασφαλιστική εισφορά μετά τις 31.1.2013, η προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου 2013 πληρωμή του ΕΛΓΑ θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφάσισε το περιεχόμενο της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής έτους 2013 και τις διαδικασίες για την υποβολή της. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε επίσης η έγκριση της νέας Σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ. Η σύμβαση αυτή περιγράφει τους όρους και τις συνθήκες με βάση τις οποίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στον ΕΛΓΑ, καθώς η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής του έτους 2013 θα συνυποβληθεί μαζί με την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος 2013.


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου