29 Μαρ 2013

Τροφές που μας βοηθάνε... να χάσουμε βάρος.


Mαγικες δίαιτες δεν υπάρχουν, αλλά ορισμένες τροφές, επειδή είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φαγωθουν, έχουν ομως λιγότερες θερμίδες ανά γραμμάριο. Μπορούν επίσης να μεταβάλλουν τα επίπεδα των ορμονών του εντέρου και να οδηγήσουν στην αίσθηση του κορεσμου της πεινας.
Τα ακόλουθα τρόφιμα είναι γευστικά με πολύ λιγότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες:
Σαλάτες.

Κάντε σαλάτες με ντομάτα, παντζάρι, λάχανο, πιπεριά, μαρούλι,και  αγγούρι.Ολα ειναι χαμηλά σε θερμίδες.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί ή λεμόνι, με τη σαλάτα. Τα Σάντουιτς με ωμα λαχανικα, είναι ένας πάρα πολύ καλος τρόπος για να τρωτε λαχανικά.

Σταφύλια.
Αντί να τρωτε ένα πακέτο μπισκότα μετά από μια δύσκολη μέρα, δοκιμάστε τα σταφύλια αντ 'αυτού. Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, αλλά εκατό γραμμάρια σταφύλια περιέχουν μόνο 70 θερμίδες.
Πορτοκάλια.
Τα Πορτοκάλια έχουν μόνο 48 θερμίδες. (200 ml χυμό πορτοκάλι, έχει περίπου 115). Ο αριθμός των θερμίδων σε ένα πορτοκάλι είναι χαμηλά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό,μέχρι και 85%. Τα πορτοκάλια είναι μια άριστη πηγή βιταμίνης C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εκκαθαριση των ελεύθερων ριζων στο αίμα. Οι ελεύθερες ρίζες έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Πατάτες.
Το πρόβλημα δεν είναι οι πατάτες, αλλά ο τρόπος που μαγειρεύονται. Οι τηγανιτές πατάτες είναι πλούσιες σε λίπος. Αλλά αν ειναι ψητες ή βραστες και τρώγονται χωρίς προσθετα λιπαρά, οι πατάτες είναι ωφελημες στη διατροφή μας. Οι πατάτες περιέχουν μόνο 97 θερμίδες.
Οι Γλυκοπατάτες  τωρα, όταν βράζονται εμφανίζουν μια πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή. Έχουν 120 θερμίδες,περισσότερες από τις πατάτες - αλλά είναι υπέροχες ακόμα και χωρίς συνοδευτικά. Και παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε διαφορετική βοτανική οικογένεια, είναι το ιδιο θρεπτικες όπως οι πατάτες.

Δημητριακά ολικής άλεσης.
Τα δημητριακα ειναι γεματα με φυτικες ινες,και εχουν σχετικά λίγες θερμίδες. Περιλαμβάνουν το ψητό καλαμπόκι,τη Βρώμη,ΤΟ  Άγριο ρύζι, το  λευκό Ρύζι και το καστανο  Ρύζι. Το Κινοα, τον Αμάρανθο, το Φαγόπυρο,  και αλλα.Επιλογές πρωινού μπορεί να είναι νιφάδες δημητριακων. Ρίξτε άπαχο γάλα στις νιφάδες. Αν προτιμάτε τα γλυκά, προσθέστε ψιλοκομμένα φρούτα.

Φύτρα όσπριων.
Όταν τα όσπρια φυτρώσουν,αυξανονται οι  βιταμίνες  και οι φυτικές ίνες. Τρώγονται ωμά και είναι καλα για αδυνάτισμα. 50 γραμμαρια φυτρων εχουν περίπου 140 θερμίδες.

Τυρόπηγμα.
Αν παρασκευάζεται από άπαχο αγελαδινό γάλα, το τυρόπηγμα περιέχει μόνο 56 θερμίδες και είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου και βιταμινών,
Απλό τυρόπηγμα, με λίγα  φρούτα είναι εύγευστο ως επιδόρπιο.

Νερό.
Το Νερό δεν έχει θερμίδες, και ειναι απαραιτητο για τον οργανισμο. Η κατανάλωση νερού μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε χρονική στιγμή επιθυμούμε καθόλη τη διάρκεια τη ημέρας,εκτος απο τη διαρκεια του φαγητου.

Ποπ κορν.
Το ποπ-κορν που γίνεται χωρίς βούτυρο, λάδι ή αλάτι. Τέσσερα φλιτζάνια ποπ κορν έχουν μόνο 100 θερμίδες και ένα γραμμάριο λίπους. Συγκρίνετε αυτό με τα πατατακια-τέσσερα φλιτζάνια έχουν περίπου 600 θερμίδες και 40 γραμμάρια λίπους.

Μαυρη Σοκολάτα.
Για να αποφύγετε τη στερηση, είναι σημαντικό να ικανοποιειτε τον εαυτό σας πότε-πότε με ενα γλυκο. Μια περιστασιακή 20-γραμμαρίων σοκολάτα ,είναι μια καλή επιλογή για τον πόθο για γλυκό και, συνεπώς, λιγότερο επικίνδυνη από το κέικ,το παγωτό, ή τις πουτίγκες.


Πηγή:interasiastore.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου