28 Μαρ 2013

Κέρδισε τη "μάχη" με τον Chopani η ΦΑΓΕ στη Βρετανία.


Την πρώτη σημαντική της μάχη στον πόλεμο με την Chobani κέρδισε επί ευρωπαϊκού εδάφους η ΦΑΓΕ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, η Chobani έχασε δικαστική υπόθεση για παραπλανητική επισήμανση στα γιαούρτια της.
Η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου χαρακτήρισε παραπλανητική την επισήμανση «ελληνικό γιαούρτι» που υπήρχε στις συσκευασίες των γιαουρτιών της αμερικανικής εταιρείας τουρκοκουρδικών συμφερόντων Chobani σημειώνοντας ότι προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η ΦΑΓΕ, λίγες εβδομάδες μετά την είσοδο της
Chobani στη Βρετανική αγορά τον περασμένο Νοέμβριο είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να μην χρησιμοποιεί η Chobani στις συσκευασίες των προϊόντων της τον χαρακτηρισμό «ελληνικό γιαούρτι».

Της απόφασης είχαν προηγηθεί ασφαλιστικά μέτρα της ΦΑΓΕ κατά της Chobani με την τελευταία να έχει διαγράψει την επίμαχη φράση από τις συσκευασίες των προϊόντων της που πωλούνται στο Ην. Βασίλειο.

Εκτός από τον «προσωπικό» τους πόλεμο Chobani και ΦΑΓΕ έχουν να αντιμετωπίσουν με την επέλαση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας τα οποία πωλούνται από μερικά σεντς έως και 1 στερλίνα χαμηλότερα από την τιμή που πωλούνται τα επώνυμα προϊόντα.

Πηγή: Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου