26 Μαρ 2013

Το αγαπημένο Ασπρολίθι μπαίνει σε νέα εποχή.


Το πολυβραβευμένο Ασπρολίθι του Άγγελου Ρούβαλη ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η ελληνική κρίση και η παγκοσμιοποιημένη αγορά και μειώνει την τιμή του στα 4,90 ευρώ τη φιάλη (στο ράφι) κάνοντας έτσι πιο προσιτό από ποτέ το ποιοτικό ελληνικό κρασί στον μέσο καταναλωτή.



Με αυτή την κίνηση αποδεικνύει την ωριμότητα που έχει κατακτήσει το Επώνυμο Ελληνικό κρασί στην παραγωγή του, πράγμα που το καθιστά παγκοσμίως ανταγωνιστικό. Ταυτόχρονα εκφράζει σε πράξεις και τα λόγια του οινοτέχνη Άγγελου Ρούβαλη: «οι Έλληνες οινοποιοί ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή της αναγέννησης της θετικής Ελλάδας και απαιτούν, από όλα τα σημεία προσφοράς των κρασιών τους στον καταναλωτή, τον αντίστοιχο σεβασμό».

Η νέα εποχή στην οποία εισέρχεται το Ασπρολίθι με τη νέα μειωμένη τιμή του,  σηματοδοτήθηκε από μια σημαντική διάκριση, το δεύτερο βραβείο του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ετικέτας "Gold Label Awards 2013" που διοργάνωσε το περιοδικό συσκευασίας All Pack Hellas στα πλαίσια της πρόσφατης DETROP-OENOS.

Ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές και έναν μεγάλο ανταγωνισμό, ο απλός και συνάμα μοντέρνος σχεδιασμός της ετικέτας του κρασιού Ασπρολίθι  κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών. Η ετικέτα, εμπνευσμένη από τον τόπο καταγωγής του κρασιού, την όμορφη Αιγιαλεία, κοσμείται από τέσσερις μικρές λευκές πέτρες σε minimal μορφή σηματοδοτώντας έτσι, την προέλευση του ονόματος του κρασιού από τα 2 συστατικά άσπρος + λίθος.

Η βραβευμένη συσκευασία του Ασπρολίθι, σφραγίζει επάξια το πιο γνωστό λευκό κρασί του οινοποιού Άγγελου Ρούβαλη. Με επανειλημμένες διακρίσεις σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, γεννημένο από τους Ροδίτες της ορεινής Αιγιαλείας, το Ασπρολίθι, αποτελεί την καλύτερη έκφραση της ελληνικής αυτής σπάνιας αμπελουργικής ζώνης, μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες του κόσμου, σε υψόμετρο 500-850 μέτρων. Γευσιγνώστες αναφέρονται σε αυτό ως "τον κρυμμένο θησαυρό του ελληνικού αμπελώνα", "κρασί terroir" αλλά και ως "το καλύτερο ελληνικό κρασί από την ποικιλία Ροδίτης".

Με τη φρουτώδη, μεστή γεύση του και το πλούσιο άρωμα συνοδεύει τέλεια παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας ενώ για τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι απλά αναντικατάστατο. Η δροσερή γεύση του με μεταλλικού υπόβαθρο, ξεχωριστό γνώρισμα των αμπελώνων της Αιγιαλείας, δίνουν άλλη διάσταση στο κρασί και το καθιστούν ταυτόχρονα και ένα ιδανικό απεριτίφ.

Τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων είναι υπεύθυνα για την διακίνηση των προϊόντων του Άγγελου Ρούβαλη στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου