26 Μαρ 2013

Όσο ένα μπουκάλι μπίρα οι τιμές στα αμνοερίφια.


Με το ζόρι φθανει στα 4 ευρώ το κιλό η τιμή παραγωγού στα αρνιά και μέχρι στιγμής ούτε οι γιορτές τς Αποκριάς άλλα ούτε και το Πάσχα των Καθολικών που πλησιάζει δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν τις τιμές που πληρώνει το club των κρεατεμπόρων.


«Υπάρχει ζήτηση από την Ιταλία αλλά η τιμή είναι απελπιστική,
κυμαίνεται στα 4-4,30 ευρώ το κιλό. Δυστυχώς φαίνεται πως οι Έλληνες έμποροι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, τη στιγμή που οι Ιταλοί αγοράζουν από άλλες χώρες πολύ πιο ακριβά», αναφέρει στην Agrenda ο Μιχάλης Τζιότζιος, κτηνοτρόφος από την Λάρισα.

«Οι χαμηλές τιμές που επικρατούν αυτή τη περίοδο στην αγορά αμνοεριφίων αποτελούν τη συνηθισμένη τακτική των εμπόρων να κρατούν τις τιμές χαμηλά ενόψει του Πάσχα, όμως οι κτηνοτρόφοι δεν πρόκειται να πουλήσουν κάτω από 6 ευρώ», τονίζει ο Μαργαρίτης Θεολόγου γ.γ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ενώ επισημαίνει ότι στο κρεοπωλείο αυτές τις ημέρες το αρνάκι γάλακτος πωλείται 9,80 ευρώ το κιλό».

Μάλιστα πολλοί κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι άφησαν τους ορεινούς και ημιορεινούς να πληρωθούν το Πάσχα τις ενισχύσεις de minimis ώστε να μην μπορούν να διαπραγματευτούν τα αρνιά τους και να τα δώσουν «τσάμπα». Σημειωτέον, ότι το ζωικό κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί σαν αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας και των ακριβών ζωοτροφών, ενώ για το 2013 η συνολική παραγωγή κρέατος θα μειωθεί κατά 0,7% όπως προβλέπει σε έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου