28 Μαρ 2013

Βλέπουν «ζεστά» το τσάι Ολύμπου στην Πιερία.


Θετική ήταν η ανταπόκριση των επισκεπτών στην εκδήλωση «Τσάι Ολύμπου – Ένα φλιτζάνι θεραπευτικό τσάι Ολύμπου – Ευεργεσία για τους Πολύτεκνους» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.


Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας
Μαυρίδου, αποφασίστηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης για την προβολή του τσαγιού Ολύμπου και τη στήριξη του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Πιερίας, που επιμελήθηκε και συντόνισε με μεράκι και ευαισθησία  ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς με τη σημαντική αρωγή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας.

Με γνώμονα την ανάδειξη προϊόντων -του τοπικού αγροτικού καλαθιού- που αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Π.Ε. Πιερίας, καλλιεργητές τσαγιού και μελισσοκόμοι απάντησαν θετικά να συμμετάσχουν στο εγχείρημα που προωθεί ο κ. Ρουκάς με απώτερο σκοπό τη γνωριμία των καταναλωτών με το τσάι Ολύμπου και παράλληλα την « ανακούφιση» συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας και συμπαράστασης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το stand της Π.Ε.Πιερίας και  γεύτηκε ζεστό αρωματικό τσάι Ολύμπου προσφορά Πιεριέων καλλιεργητών, που παρουσίασαν στο κοινό το σωστό τρόπο παρασκευής του, συνοδευόμενο από πιερικό μέλι και ελληνικά λεμόνια.

Μέσω της εκδήλωσης ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού, για το είδος της συγκεκριμένης καλλιέργειας -που δυναμικά έχει ξεκινήσει για την τόνωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας- καθώς και  να προμηθευτεί για το σπίτι του κλωνάρια τσαγιού ακόμη και ρίζα για να φυτέψει.

Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η ανάδειξη αγροτικών προϊόντων με ισχυρή τοπική ταυτότητα που θα κερδίσουν επάξια μια θέση ακόμη και στην ξένη ανταγωνιστική αγορά αποτελεί στοίχημα για την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η εκδήλωση για το τσάι Ολύμπου ανέδειξε για άλλη μια φορά και την κοινωνική δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, καθώς τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση του τσαγιού στη συμβολική τιμή των 0, 50 ευρώ το φλιτζάνι διατέθηκαν στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ν.Πιερίας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κοινού εμφανίσθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Όπως τόνισε, τα τοπικά προϊόντα συγκεντρώνουν πλεονεκτήματα που  υπαγορεύουν την προτίμηση τους από προϊόντα άλλων περιοχών. Παράλληλα, διαπίστωσε το έντονο ενδιαφέρον  των καταναλωτών  προς τα τοπικά και υγιεινά προϊόντα αλλά και των νέων να ασχοληθούν με τον τομέα της γεωργίας και συγκεκριμένα με εναλλακτικές καλλιέργειες.

«Με συνεργασία, αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αισιοδοξία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Προϊόντα που χαρακτηρίζουν την Πιερία  και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πρέπει να συμπεριληφθούν στις δράσεις μας για προβολή ενώ σημαντική θα πρέπει να είναι και η στήριξη που πρέπει να παρέχουμε στους αγρότες μας που αγωνίζονται και παραμένουν στον τόπο μας. Η εκδήλωση έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα και προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό μιας κοινωνικής ομάδα που πλήττεται, περισσότερο στις μέρες της κρίσης»,δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Στην πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να διοργανώσει την εκδήλωση αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης , που πρότεινε στους καταναλωτές να πίνουν το γνήσιο και ευεργετικό φυσικό τσάι Ολύμπου και όχι το τυποποιημένο. Την ίδια ώρα ευχαρίστησε τόσο τους καλλιεργητές τσαγιού όσο τους μελισσοκόμους για τη διάθεση των προϊόντων.

Στην ανάγκη ομαδοποίησης των καλλιεργητών τσαγιού για την καλύτερη διάθεση του προϊόντος,  αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου.Τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού που κάλλιστα -όπως είπε- μπορεί να απολαύσει κανείς και τους θερινούς μήνες ανέλυσε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς, που παρότρυνε τους τοπικούς επιχειρηματίες να προωθούν το τσάι Ολύμπου. Από την πλευρά της  ευχαριστίες προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας εξέφρασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν.Πιερίας, Ασημίνα Πούλιου, που μίλησε για ανάγκη στροφής των νέων αγροτών σε νέες εναλλακτικές βιώσιμες καλλιέργειες.

Ταγκαλάκη Έλενα


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου