30 Μαρ 2013

Ημερίδα για την υγιεινή διατροφή.


Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν ημερίδα για την υγιεινή διατροφή με τίτλο «Διατροσόφια να μου πεις… την υγειά σου να χαρείς». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων «Καλλιπάτειρα».

Σε μια εποχή που ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού βιώνει τις επιπτώσεις ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ Δημοτικού και της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου θέλουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους αλλά και την τοπική κοινωνία σε θέματα διατροφής και υγείας.


Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής τους οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν έρευνα σε σούπερ μάρκετ σχετικά με τις επιλογές των καταναλωτών και εντόπισαν, με βάση τις διατροφικές ετικέτες, τα πιο υγιεινά προϊόντα κάθε διατροφικής ομάδας.

Ενημερώθηκαν για τα αγνά τοπικά προϊόντα της Ρόδου από την κ. ʼντα Καραγιἀννη, Αντιπρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, παρασκεύασαν το «Ελληνικό πρωινό της Ρόδου» στον χώρο του σχολείου σε συνεργασία με την ομάδα του κ. Νίκου Χριστοφόρου, Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, έπαιξαν το παιχνίδι της Μεσογειακής Διατροφικής Πυραμίδας, τοποθετώντας πραγματικά τρόφιμα στο κατάλληλο επίπεδο με την καθοδήγηση της κ. Σουζάνας Ιωακειμίδου, διατροφολόγου-διαιτολόγου, επισκέφτηκαν το κατάστημα βιολογικών προϊόντων «Το Ελληνικόν» και παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις του κ. Γιάννη Στουραϊτη, γιατρού γαστρεντερολόγου, με τίτλο «Διατροφή και Υγεία» και του κ. Κωνσταντίνου Μουρούτη, φυσίατρου και νευροεπιστήμονα, με τίτλο: «Πώς να μείνετε νέοι, υγιείς και ευτυχισμένοι».

Αποσπάσματα των παραπάνω δράσεων θα προβληθούν τη βραδιά της εκδήλωσης. Επίσης, συνέταξαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης των διατροφικών συνηθειών, προετοίμασαν ένα δικό τους θεατρικό δρώμενο, έγραψαν στίχους για ραπ τραγούδι και δραματοποίησαν ένα κωμικό τηλεοπτικό μήνυμα με ανάλογη θεματολογία.

Την ημέρα της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις της κ. Ελένης Κανδυλάκη, Ψυχολόγου-Υπεύθυνης Γραφείου Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις», με θέμα «Όταν η δίαιτα γίνεται εμμονή-Διαταραχές πρόσληψης τροφής στην εφηβεία», της Σουζάνας Ιωακειμίδου, Διατροφολόγου-Διαιτολόγου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με θέμα «Παιδική παχυσαρκία και τρόποι αντιμετώπισής της», και της Μαρίας Αντώνογλου-Γιούργου, Διαιτολόγου-Διατροφολόγου με θέμα «Διατροφή των παιδιών στον χώρο του σχολείου».

Επίσης, θα παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες των μαθητών με θέμα την υγιεινή διατροφή, θα απολαύσουν υγιεινά εδέσματα, θα ψηφίσουν το πιο γευστικό και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με ένα εγχειρίδιο υγιεινών συνταγών μαγειρικής που εξέδωσαν οι μαθητές της Α΄ γυμνασίου σε συνεργασία με τον όμιλο μαγειρικής των Εκπαιδευτηρίων, «Γεύσεις του κόσμου».

Τέλος, όλοι οι προσκεκλημένοι θα ανακαλύψουν με τη βοήθεια του Γιάννη Μαντά, καθηγητή φυσικής αγωγής, εύκολους τρόπους να γυμνάζονται σύντομα, αποτελεσματικά και διασκεδαστικά.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου