27 Μαρ 2013

Την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Euromax στην Αλβανία εξαγόρασε ο Όμιλος Μαρινόπουλος.


Την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Euromax στην Αλβανία, από την εταιρεία Balfin, ανακοίνωσε ο Όμιλος Μαρινόπουλος. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη συγκεκριμένη εξαγορά ο Όμιλος Μαρινόπουλος ισχυροποιεί τη θέση του στα Βαλκάνια καθώς η συγκεκριμένη αλυσίδα διαθέτει 23 καταστήματα, 17 από τα οποία λειτουργούν στα Τίρανα. Σημειώνεται ότι η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των τοπικών αρχών Ανταγωνισμού.
Πλέον, το δίκτυο της Μαρινόπουλος ΑΕ ελέγχει στα Βαλκάνια
περί τα 860 καταστήματα, εκ των οποίων τα 800 λειτουργούν στην Ελλάδα, τα 16 στην Κύπρο, τα 24 στην Αλβανία (λειτουργούσε ήδη ένα πριν την εξαγορά της Euromax), τα 17 στη Βουλγαρία ενώ παρουσία με ένα κατάστημα διαθέτει και στα Σκόπια. Το δίκτυο της Μαρινόπουλος, στην Αλβανία περιλαμβάνει 17 καταστήματα στα Τίρανα, 2 στη Δυρράχιο, 2 στη Φιέρ, ένα κατάστημα στον Αυλώνα, ένα στο Ελβασάν και ένα υπερμάρκετ που ήδη λειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο TEG, στα Τίρανα.

Ο ενοποιημένος ετήσιος τζίρος της εταιρείας Μαρινόπουλος στην Αλβανία υπολογίζεται να ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ το 2013 ενώ η εταιρεία στην τοπική αγορά απασχολεί 500 άτομα προσωπικό.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου