23 Μαρ 2013

Το «κερκυραϊκό πρωινό», παρουσιάζεται σήμερα.


Το Σάββατο το... απόγευμα θα προσφέρουν "Ελληνικό πρωινό" οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων του νησιού.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία της προώθησης του ελληνικού πρωινού στα ελληνικά ξενοδοχεία την οποία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας το οποίο έχει, μάλιστα, δημιουργήσει και ειδική ιστοσελίδα
(www.greekbreakfast.gr) και προσπαθεί να εντάξει επισήμως στην υλοποίηση του προγράμματος όσο το δυνατόν περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Στην Κέρκυρα, η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Διευθυντών ξενοδοχείων, το Δίκτυο Παραγωγών «Η Κέρκυρα Παράγει», το Συνεταιρισμό Βιολογικών Προϊόντων και το κέντρο UNESCO Ιονίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στις 23 Μαρτίου (Σάββατο) στο ξενοδοχείο Corfu Palace στις 17:00.

Τοπικά εδέσματα και προϊόντα στο «Κερκυραϊκό Πρωινό»
Στόχος των διοργανωτών είναι να ενταχθούν και στην Κέρκυρα ξενοδοχεία που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του “Ελληνικού Πρωινού”, στα Ιόνια μόλις ένα ξενοδοχείο στην Κεφαλλονιά συμμετέχει επισήμως , ενώ φέτος αναμένεται να ενταχθούν μονάδες από την Κέρκυρα, καθώς, στην πρόσκληση της τοπικής Ένωσης αναφέρεται ότι “η εφαρμογή του μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Κέρκυρας σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό”.

Άλλωστε, η παρουσίαση του Σαββάτου αφορά την παραλλαγή της Κέρκυρας στο ελληνικό πρωινό, με “πινελιές” τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε περιοχή της χώρας όπου υιοθετούνται τα χαρακτηριστικά του τόπου.

Για το πρόγραμμα
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο κατά πρώτο λόγο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο, να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.
Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προγράμματος και από τεχνοκρατική άποψη, έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία του χώρου μελέτη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ώστε να διατεθεί το υλικό για να σχεδιαστούν πιο αποτελεσματικά τα μέσα ανάπτυξης και τις δράσεις προώθησης του προγράμματος.


Πηγή:.top7news.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου