24 Μαρ 2013

Τροφές που επιτρέπονται στη δίαιτα - Γευστικοί πειρασμοί που δεν χρειάζεται να περιορίσουμε.


Θέλετε να χάσετε άμεσα κάποια κιλά και όποια δίαιτα συναντήσετε λέει πως πρέπει να κόψετε σχεδόν τα πάντα; Όπως, τα ...ζυμαρικά και γενικότερα τους υδατάνθρακες;

Μην αγχώνεστε! Παρακάτω θα διαβάσετε ποιες τροφές μπορείτε να κρατήσετε ακόμα στο διαιτολόγιό σας

Μακαρόνια: Μία τροφή απαγορευμένη όταν κάνετε δίαιτα. Κι
όμως, πολύ διαιτολόγοι υποστηρίζουν πως για να χάσει κάποιος κιλά χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει στα γεύματα του όλες τις τροφές. Διότι αλλιώς, όλες οι «λιγούρες» θα καταπιέζονται, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ξεσπάσετε και να καταναλώσετε σε «βουλιμικό βαθμό» περιττές θερμίδες. Ο σκοπός είναι να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας μακαρόνια με μέτρο και να αποφεύγετε τις βαριές σάλτσες, καθώς αυτές είναι που προσθέτουν τα παραπανίσια κιλά.
Συμβουλή: Να καταναλώνετε υδατάνθρακες μέχρι τις 19:00, για να μπορεί ο οργανισμό σας να τις κάψει

Ψωμί: Μία καλή πηγή υδατανθράκων, που βοηθάει τον εγκέφαλο να παράγει σεροτονίνη, η οποία προωθεί τα συναισθήματα πληρότητας και ικανοποίησης. Αυτό κοινώς σημαίνει πως όταν τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι ικανοποιητικά, αισθανόμαστε ήρεμοι και χαρούμενοι. Οπότε κρίμα δεν είναι να στερούμε κάτι τέτοιο από τον οργανισμό μας; Ειδικά όταν κάνουμε δίαιτα.
Συμβουλή: Να καταναλώνετε ψωμί ολικής άλεσης και όχι άσπρο, διότι είναι λιγότερο θρεπτικό για τον οργανισμό σας

Πατάτα: Επίσης μια καλή πηγή υδατανθράκων. Οι πατάτες περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες διασπούν το λίπος. Γιατί λοιπόν να τις περιορίσουμε;
Συμβουλή: Μην τις τρώτε τηγανιτές, διότι έτσι καταναλώνετε περισσότερο λίπος, παρά φυτικές ίνες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις βράζετε.

Διαγράψτε λοιπόν τους διατροφικούς μύθους από τη δίαιτά σας και ξεκινήστε να απολαμβάνετε σωστά!

Πηγή:.mychannel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου