30 Μαρ 2013

Στον Ιβάν Σαββίδη το 50,36% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ .


Στην εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, Donskoy Tabak JSC, κατέληξε το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος (ΣΕΚΑΠ). Μετά από αυτό είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ. Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως στο πλαίσιο του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36%
του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία Donskoy Tabak JSC ανακηρύχθηκε ως προτιμητέος υποψήφιος.

Σημειώνεται πως τέσσερις συνολικά υποψήφιοι κατέθεσαν προσφορές για την αγορά του 50,36% που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ. H Donskoy Tabak JSC (Ρωσία), Biosyntec S.A. (Γαλλία), . European Tobacco A.S. (Τουρκία) και η SEBA/ΕΛΓΕΚΑ (Τουρκία/Ελλάδα). Οι προσφορές αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Πώλησης (Deloitte).

Η ΣΕΚΕ είχε πει «ναι» στη μεταβίβαση καθώς ο κ. Σαββίδης είχε εγγυηθεί στο σύνολό τους τις θέσεις εργασίας της ΣΕΚΑΠ (περίπου 250 άτομα) και είχε συμφωνήσει να αγοράζει για τα επόμενα τρία χρόνια ελληνικά καπνά τα οποία θα εξάγονται στη Ρωσία στην Donskoy Tabak JSC.

H απόκτηση της ΣΕΚΑΠ είναι η τρίτη επιχειρηματική προσπάθεια του ομογενούς επιχειρηματία στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η εξαγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ανάληψη διαχείρισης του ξενοδοχείου «Μακεδονία Palace».


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου