6 Μαρ 2013

Προσπάθεια συγχώνευσης του υπό σύσταση Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο του ΥπΑΝ.


Τη συγχώνευση του υπό σύσταση Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Γεωργικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο που τηρεί η Ειδική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης προωθεί το ΥπΑΑΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου τα δύο Υπουργεία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. Άλλωστε τα χρονικά περιθώρια μετά και
την δεύτερη παράταση στενεύουν (έως 2 Αυγούστου), αφού ο αριθμός των εμπόρων, γεωργικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών είναι εξαιρετικά μεγάλος και ακόμα δεν έχουν προχωρήσει στην εγγραφή τους.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη προθεσμία έληξε στις 31/12/2012 και στην συνέχεια το ΥπΑΑΤ έδωσε νέα παράταση εγγραφής για τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Στο Μητρώο έχουν υποχρέωση εγγραφής όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών, εφόσον:

αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών, τα οποία παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια.
προμηθεύουν τον Έλληνα παραγωγό με προϊόντα κάθε μορφής, είτε παραγόμενα στην Ελληνική Επικράτεια είτε εισαγόμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία και για τους σκοπούς της παραγωγής των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής (εφόδια ή εισροές).



Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου