7 Μαρ 2013

Αναπτυσσόμενη η αγορά της στέβιας.


Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη στέβια, όπως υποστηρίχθηκε στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο για την καλλιέργειά της.


Το Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Στέβια πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά Βόλου.Την εκδήλωση παρακολούθησε ένα μικτό
ακροατήριο από καλλιεργητές, αγρότες, φοιτητές, καθηγητές, εμπόρους, γιατρούς και επαγγελματίες, αλλά και από απλούς καταναλωτές που είχαν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Στέβια και να πληροφορηθούν για τις ιδιότητές της, τις μεθόδους καλλιέργειας και μεταποίησης και την εμπορία του τελικού προϊόντος.

Περισσότερα από 500 άτομα γέμισαν την αίθουσα και άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της διήμερης διάσκεψης.

Η επιτυχία αυτής της συνάντησης οφείλεται όχι μόνο στην αποτελεσματική οργάνωση από την Ελληνική Ένωση Στέβιας την εταιρία SweetFitness και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αλλά επίσης και πάνω απ 'όλα, στις πολύ σημαντικές παρουσιάσεις γνωστών Ελλήνων και ξένων καθηγητών, επαγγελματιών και γιατρών που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ινδία και τη Νότια Αμερική για να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Το έντονο ενδιαφέρον για την Στέβια αποδεικνύεται από τη μαζική παρουσία επισήμων και πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως ο κ. Δημήτρης Μελάς, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , ο κ. Thomaj Tokli, υφυπουργός Γεωργίας της Αλβανίας, ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Dragan Zupanjevac, πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, ο κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο κ. Παναγιώτης Σκοτινιώτης, δήμαρχος Βόλου, οι οποίοι παρενέβησαν με ομιλία στο Συνέδριο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο Διεθνές Συνέδριο που οργανώθηκε ποτέ στην χώρα μας υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων (Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Υγείας) και δυο Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας) που υποστηρίξανε και πίστεψαν σε αυτή την πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα δηλώνει δυναμικά την παρουσία της σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια επέκταση σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου