16 Μαΐ 2013

Το ελληνικό ελαιόλαδο με ορίζοντα το 2020.


Οι προοπτικές του ελαιοκομικού τομέα, η δυναμική του μάρκετινγκ, οι μηχανισμοί και τα εργαλεία προώθησης, η στρατηγική καινοτομίας και έξυπνης εξειδίκευσης του τομέα, οι κυριότερες αγορές στόχοι, οι προτεραιότητες, οι ευκαιρίες και οι απειλές του ελληνικού ελαιολάδου, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την εσπερίδα με θέμα «Το Ελληνικό Ελαιόλαδο με Ορίζοντα το 2020».
Η εσπερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση “Olive Oil World”, από την ΣΕΒΙΤΕΛ ΑΜΚΕΠΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προβολής
Ελαιολάδου), την Τρίτη 21 Μαΐου 2013, ώρα 6μμ, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κτίριο «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας 48, Αθήνα).

Έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν επιχειρηματίες του τομέα, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι, και άλλοι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

18:00 - 18:15   Προσέλευση

18:15 - 18:30   Χαιρετισμοί επισήμων

18:30 - 18:45   Η υφιστάμενη κατάσταση, το περιβάλλον και οι προοπτικές του ελληνικού ελαιολάδου. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος ΣΕΒΙΤΕΛ

18:45 - 19:00   Το Μάρκετινγκ του ελαιολάδου στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά Γιώργος Αυλωνίτης, Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

19:00 - 19:15   Μηχανισμοί, εργαλεία και προγράμματα προώθησης του ελαιολάδου Γεώργιος Μάλλιαρης, Στέλεχος Τμήματος Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Commission, DG AGRI

19:15- 19:30    Στρατηγική καινοτομίας και έξυπνης εξειδίκευσης του τομέα.  Έρευνα, καινοτομία και τεχνολογική ανάπτυξη Δημήτρης Δενιόζος, Σύμβουλος Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης

19:30 - 19:45   Οι κυριότερες αγορές – στόχοι για το ελληνικό ελαιόλαδο Βίκη Κωστοπούλου, Διευθύντρια SOPEXA

19:45 - 20:00   Αναπτυξιακές προτεραιότητες για το τυποποιημένο ελαιόλαδο Γιάννης Γκικόπουλος, Στέλεχος McKinsey Hellas
20:00 - 20:15   Δυνατά και αδύνατα σημεία, απειλές και ευκαιρίες για το ελληνικό ελαιόλαδο

Τοποθετήσεις και καταγραφή απόψεων των συμμετεχόντων

Δεξίωση


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου