29 Μαΐ 2013

Αβοκάντο: η υπερτροφή που μας γεμίζει υγεία.

Το αβοκάντο είναι γεμάτο… υγεία! Περιέχει 60% περισσότερο κάλιο από την μπανάνα, και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φολικό οξύ και βιταμίνες Ε, C και Β6. Το αβοκάντο περιέχει επίσης μονοακόρεστα λίπαρα και μηδέν χοληστερόλη και νάτριο. Η σάρκα αυτού του φρούτου μπορεί να είναι τελείως άγευστη και αυτό κάνει τους ανθρώπους να μην το δοκιμάζουν. Μην τους ακούτε! Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο γεμάτο θρεπτική αξία. Πρώτα θα εξετάσουμε την θρεπτική του αξία και μετά το πώς το αβοκάντο βοηθά το ανθρώπινο σώμα να μείνει υγιές.

Ο φόβος που νοιώθουν οι άνθρωποι τρώγοντας αβοκάντο, ότι προκαλεί προβλήματα στην
καρδιά έχει εξαλειφθεί επιτέλους, μετά από εκτεταμένες έρευνες. Είναι ξεκάθαρο πιά ότι μπορείς να το ευχαριστηθείς άφοβα!  Η κατάσταση με τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει το αβοκάντο περιλαμβάνει  πρωτεΐνες, υδρογονάνθρακες, βιταμίνες, νιασίνη (νικοτινικό οξύ), θειαμίνη, φωσφόρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, και μονοακόρεστο λίπος, αρκετό για να μειώσει τη χοληστερόλη. Προσλαμβάνουμε όλα αυτά τα καλούδια τρώγοντας έστω και 100 γραμμάρια απ’ αυτό το νόστιμο φρούτο.

Η θρεπτική αξία του αβοκάντο προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη στην υγεία: Βοηθά στον υποσιτισμό μέσα από τα αποθέματα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που έχει
-Βοηθά στην δυσκοιλιότητα
-Βοηθά τις γυναίκες την περίοδο της εμμηνόπαυσης
-Προλαμβάνει την υψηλή πίεση στο αίμα
-Καταπολεμά καρδιακά προβλήματα και καρκίνο στο έντερο
-Λειτουργεί καταπραϋντικά και καταπολεμά την αϋπνία
-Βοηθά στο να μειωθεί η κακή χοληστερόλη (χαμηλή πυκνότητα λιποπρωτείνης) και να αυξήθει την καλή χοληστερόλη (υψηλή πυκνότητα λιποπρωτείνης).
-Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο (περίπου 60%) βοηθά να μειωθεί η υψηλή πίεση στο αίμα, μειώνει τα καρδιαγγειακά περιστατικά και συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου.
-Επίσης καταπραΰνει τους ερεθισμούς στο γαστρεντερολογικό σύστημα.

-Το πλούσιο μονοακόρεστο λίπος (ελαϊκό οξύ) βοηθά στο να προλαμβάνει καρδιακά προβλήματα και διαβήτη.
-Τα έλαια του είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, D και Ε.
-Είναι πλούσια πηγή καροτίνης βήτα και άλφα. Αυτό σημαίνει ότι  δυναμώνει το απρόσβλητο σύστημα και εξασφαλίζει αυξημένη προστασία, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο κύτταρα και οδηγήσουν σε καρδιακά προβλήματα και καρκίνο.
-Το φυσικό λίπος (λιπίδιο) του αβοκάντο βοηθά το σώμα να αποκτήσει ενέργεια, υποστηρίζει τις μεμβράνες κυττάρων και προσφέρει μια καλή ποσότητα ορμονών και βιταμινών για το σώμα.

Γι αυτούς που θέλουν να χάσουν κάποιο βάρος η καλύτερη συμβουλή είναι να τρώνε περισσότερο αβοκάντο. Ξεχάστε τον παλιό μύθο ότι το λίπος του αβοκάντο μας κάνει κακό. Το λίπος του μας κάνει καλό και το σώμα μας το χρειάζεται! Επιπλέον, η κατανάλωση αβοκάντο προσφέρει στο σώμα βιταμίνες, μειώνει την πείνα και προλαμβάνει την ανάγκη για φαγητά πλούσια σε ζάχαρη.



Πηγή: avocado-diet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου