10 Μαΐ 2013

Ευνόησαν τις καλλιέργειες οι τελευταίες βροχοπτώσεις.


Ευεργετικές για τις καλλιέργειες, εκτός ίσως από τα σιτηρά, ήταν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Νομό Τρικάλων.

Μικροπροβλήματα προκλήθηκαν στον ορεινό όγκο, κυρίως με καταπτώσεις από πέτρες και χώματα, όπου μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθαρίζουν από νωρίς το πρωί το οδικό δίκτυο.


Μικρής έντασης χαλαζόπτωση παρατηρήθηκε στις περιοχές Μεγάρχη και Διαλεχτό, στα ριζά του Κόζιακα, όπου σήμερα μετέβησαν για σχετική
αυτοψία γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διαπιστώνοντας ωστόσο, πολύ μικρής έκτασης ζημιές σε κηπευτικά ιδιωτών και σε αμπέλια. Σύμφωνα, δε, με τον γεωπόνο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων Αθανάσιο Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της Ε.ΡΑ., "οι τελευταίες βροχές είναι ευνοϊκές για τις καλλιέργειες του βαμβακιού και του καλαμποκιού, που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης". Σε ότι αφορά τα σιτηρά, όπως σημείωσε, "ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητα του αγροτικού προϊόντος, κάτι όμως που θα φανεί στην περίοδο της συγκομιδής", από τα μέσα Ιουνίου και μετά.

Πηγή: www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου