17 Μαΐ 2013

Αγροτική γη, χρήμα και σχέδιο από την Πειραιώς για νέους αγρότες.


Με 5.000 στρέμματα αγροτικής γης, δάνεια για την οργάνωση των εκμεταλλεύσεων, εκπαίδευση για τη λειτουργία των μονάδων και σχέδιο για τη διάθεση της παραγωγής, προικοδοτεί η Τράπεζα Πειραιώς τους νέους (κάτω των 35 ετών) που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα της τράπεζας για την τόνωση της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για κεφαλαιώδη πρωτοβουλία η οποία έρχεται να υπογραμμίσει με σαφήνεια τα
περιθώρια ανάπτυξης που παρουσιάζει ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας.
Πρόκειται για κεφαλαιώδη πρωτοβουλία η οποία έρχεται να υπογραμμίσει με σαφήνεια τα περιθώρια ανάπτυξης που παρουσιάζει ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας και να υπογραμμίσει τη στροφή που συντελείται με την ενεργό συμμετοχή των μεγάλων τραπεζικών ομίλων, όπως της Τράπεζας Πειραιώς προς την οικονομία της αγοράς.    

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση," η Τράπεζα Πειραιώς, πιστεύοντας στις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στη χώρα μας, έχει ήδη ανακοινώσει σημαντικές πρωτοβουλίες, προϊόντα και δράσεις που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τον κρίσιμο αυτό τομέα της εθνικής μας οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών,  που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης  γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η  γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που από 1η Ιουνίου, θα υποδέχεται τις αιτήσεις, από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν , με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.


Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα. Παράλληλα, ο Όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί άλλη μια πρωτοβουλία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για την υποστήριξη της χώρας και των νέων ανθρώπων της σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, συμβάλλοντας παράλληλα στην καθιέρωση νέων, πιο υπεύθυνων και βιώσιμων επιχειρηματικών  πρακτικών".

Πανάγος Γιάννης


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου