18 Μαΐ 2013

Ζητείται καλύτερο όνομα για τα… «τοπικά προϊόντα» της ΕΕ.


Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) την εξεύρεση καλύτερου όρου για τα «τοπικά αγροτικά προϊόντα». Η διαδικασία είναι ανοικτή για όλους και ξεκίνησε στις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου.



Συγκεκριμένα, η ΕΕ ψάχνει ένα μικρό και ιδιαίτερο όνομα το
οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων που παράγονται σε ένα αγρόκτημα και πωλούνται σε μικρά καταστήματα τροφίμων.

Μέχρι στιγμής, τα προϊόντα αυτά ονομάζονται «τοπικά προϊόντα» και αυτός ο όρος δεν κρίνεται και ο πλέον κατάλληλος.
Τα προϊόντα αυτά έχουν τα εξής κοινά χαρακτηριστικά:

παράγονται και επεξεργάζονται σε μια συγκεκριμένη αγροτική εκμετάλλευση έως το σημείο όπου είναι έτοιμα για πώληση (π.χ. φρέσκα φρούτα, ψωμί, λουκάνικο, τυρί),
όλη η ευθύνη της παραγωγής και της επεξεργασίας ανήκει στον ιδιοκτήτη της εκμετάλλευσης,
πωλούνται μέσω μικρών αλυσίδων εφοδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το πολύ ένας ενδιάμεσος πωλητής μεταξύ του αγρότη και του τελικού καταναλωτή.

Το νέο όνομα θα πρέπει να καλύπτει με κάποιο τρόπο όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, να είναι εύηχο και είναι αρκετά μικρό για να το θυμόμαστε και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους στην καθημερινή ζωή.

Για να συμμετέχετε στη δημόσια διαβούλευση αρκεί να συμπληρώσετε το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο (αναφέρεται ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνσή και φυσικά την πρότασή σας για το νέο όνομα).

Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα συμμετοχής (στα αγγλικά) στην ιστοσελίδα:

Γιαννακοπούλου Φανή

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου