22 Μαΐ 2013

Τα ελληνικά καρπούζια καθ’ οδόν για την Ολλανδία.


Τα πρώτα ελληνικά καρπούζια ποικιλίας Dumara φορτώθηκαν την Τρίτη και αναμένονται μέχρι την Παρασκευή να φτάσουν στην PeDe στο Venlo της Ολλανδίας.


Τα καρπούζια είναι από την εταιρεία Pantazis, μιας από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες στην Ελλάδα.  "Τα επιμήκη καρπούζια της ποκιλίας Dumara είναι πολύ γλυκά στη γεύση και
θεωρούνται ως τα πιο νόστιμα καρπούζια. Ζυγίζουν από 6 κιλά και πάνω," δηλώνει ο Lucien de Wit από την PeDe.

Φέτος τα καρπούζια της εταιρείας Pantazis είναι τα μοναδικά στην PeDe του Venlo. Η εταιρεία  Pantazis  είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός/εξαγωγέας καρπουζιών Dumara στην Ελλάδα. "Λόγω του ότι έχουν μέρος της παραγωγής να αναπτύσσεται σε τούνελ, μπορούν και διαθέτουν στην αγορά αυτά τα γευστικότατα καρπούζια λίγες εβδομάδες νωρίτερα απ’ ότι οι άλλοι εξαγωγείς. Η ζήτηση είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή και λόγω της μικρής προσφοράς καρπουζιών οι τιμές είναι πολύ καλές για τον παραγωγό," επεσήμανε ο Lucien.

«Και φέτος καλλιεργήθηκαν λιγότερα καρπούζια στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές ελπίζουν οι τιμές να μείνουν σταθερές. Οι διαθέσιμοι όγκοι αυτή την  στιγμή δεν είναι πολύ μεγάλοι αλλά θα αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες. Ξεκινώντας από το τέλος της επόμενης εβδομάδας , η ΡeDe θα παραλαμβάνει καθημερινά φορτηγά γεμάτα με αυτά τα καρπούζια. Είναι πολύ πιθανό να στέλνει κατευθείαν τα φορτηγά αυτά στους πελάτες», σχολιάζει ο εισαγωγέας.

Της Μαρίας Μαντέλη


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου