10 Μαΐ 2013

Μπίρα: Τα πιο... τρελά παγκόσμια ρεκόρ.


Αν νομίζετε ότι τα ρεκόρ σε σχέση με τη μπίρα αρχίζουν και τελειώνουν στο ποιος θα πιει τα περισσότερα ποτήρια, μάλλον κάνετε λάθος. Δείτε περίεργα ρεκόρ σύμφωνα με το clickatlife
Το μεγαλύτερο σουβέρ
Το μεγαλύτερο σουβέρ μπίρας στον κόσμο δημιουργήθηκε από την Carlsberg στη Fredericia της Δανίας στις 15 Σεπτεμβρίου 2002. Μετρήθηκε με διάμετρο 15 μέτρα και πάχος 6 μέτρα.
Η μεγαλύτερη μπάρα με μπίρο-κάνουλες
Η μεγαλύτερη μπάρα σε pub βρίσκεται στο Beer Barrel Saloon
και έχει μήκος 123,7 μέτρα. Άνοιξε στο Put-in-Bay του Οχάιο των ΗΠΑ το 1989 και είναι εφοδιασμένο με 56 κάνουλες για μπίρα, ενώ διαθέτει γύρω της 160 σκαμπό. Το βιβλίο Guinness μας πληροφορεί, ότι έχουν εμφανιστεί και μεγαλύτερα μπαρ κατά καιρούς, αλλά όλα είναι προσωρινά στο πλαίσιο διαφόρων φεστιβάλ μπίρας ανά τον κόσμο.
Το μικρότερο ζυθοποιείο
Το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το μικρότερο ζυθοποιείο κατέχει το Bragdy Gwynant στην Ουαλία. Έχει μέγιστη χωρητικότητα 40,9 λίτρα μπίρας και προμηθεύει αποκλειστικά το παρακείμενο μπαρ «Tynllidiart Arms».
Το μεγαλύτερο ποτήρι μπίρας
Το μεγαλύτερο ποτήρι μπίρας περιείχε 1.499 λίτρα από ιρλανδική Guinness και παράχθηκε σε μια ιρλανδική pub, στο Tustin της Καλιφόρνια στις 21 Νοεμβρίου του 2009.
Τα περισσότερα καπάκια που ανοίχθηκαν με το στόμα
Ξέρουμε να ανοίγουμε μπουκάλια μπίρας με ανοιχτήρι, με αναπτήρα ακόμα και με το χέρι. Αλλά με τα δόντια; Ο ινδός Murali K.C κατάφερε και άνοιξε 68 μπουκάλια μπίρας σε ένα λεπτό με τα δόντια του στο Country Club Mysore, στη Bangalore της Ινδίας στις 17 Σεπτεμβρίου 2011.
Η μεγαλύτερη κατασκευή από σουβέρ
Χρησιμοποιώντας 70 χιλιάδες σουβέρ μπίρας, ο Γερμανός Sven Goebel έχτισε τη μεγαλύτερη κατασκευή από σουβέρ, μήκους 5 μέτρων και ύψους 3 μέτρων. Η κατασκευή έλαβε χώρα στο Kall της Γερμανίας στις 16 Αυγούστου 2004.
Η μεγαλύτερη συλλογή από πετσέτες
Η μεγαλύτερη συλλογή από πετσέτες με μάρκα μπίρας ανήκει στον Robert Begley στο Chambersburg των ΗΠΑ, ο οποίος διαθέτει μια συλλογή με 2.372 πετσέτες από 27 διαφορετικές χώρες. Ο Begley ξεκίνησε τη συλλογή του τη δεκαετία του 1990.
Η μεγαλύτερη συλλογή από μπουκάλια μπίρας
Η μεγαλύτερη συλλογή από μπουκάλια μπίρας στον κόσμο ανήκει στον Αμερικανό Ron Werner, ο οποίος μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2012 διέθετε 25.866 ξεχωριστά μπουκάλια. Εσείς;
Ο ταχύτερος χρόνος ανοίγματος μπουκαλιών
Μπορεί να έχετε συνηθίσει να πίνετε τη μπίρα σας από το μπουκάλι και στο τέλος να μετράτε τον συνολικό αριθμό τους, αλλά πόσο γρήγορα μπορείτε να τα ανοίξετε; Ο ταχύτερος χρόνος για το άνοιγμα 2.000 μπουκαλιών μπίρας υπολογίστηκε στα 28 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα και σημειώθηκε από τον Krunoslav Budiselic στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 12 Οκτωβρίου του 2009.


Πηγή:www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου