13 Μαΐ 2013

Οι βροχές σώζουν προς το παρόν τους αγρότες.


Εκτός λειτουργίας βρίσκονται όλες οι αντλίες του φράγματος του Αναβάλου και μόνο οι τελευταίες απρόσμενες βροχές του Μαΐου σώζουν κάπως την κατάσταση, για να μην ξεραθούν τα χωράφια του Αργολικού κάμπου.

Αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι η υλοποίηση του έργου “Αναβάθμιση αντλιοστασίου και φράγματος Ανάβαλου Ν. Αργολίδας”, αντί να τεθεί σε άμεση προτεραιότητα ώστε να επιλυθεί το ζήτημα της τροφοδοσίας του δικτύου, ξεκίνησε μόλις
πριν λίγες βδομάδες, ενώ η σύμβαση για την κατασκευή του έργου υπεγράφη στις 29/05/2012.
Αυτή τη στιγμή χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών κινδυνεύουν από  την έλλειψη νερού και οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.
Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού «με την ως τώρα εξέλιξη της εργολαβίας, ο ανάδοχος βρίσκεται στο στάδιο της εγκατάστασης της μίας εκ των τριών νέων αντλιών, του νέου μετασχηματιστή και γενικότερα της αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Οι εργασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου 2013, αν όλα πάνε καλά, έναντι αρχικής εκτίμησης για το τέλος του Απριλίου.
Η μη ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών έργων όμως καθιστά αδύνατη την λειτουργία των δύο υπαρχόντων αντλιών. Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο  της Αργολίδας, καθώς πέρα από την μη λειτουργία της άρδευσης, ακόμη και αν όλα πάνε καλά και τεθεί σε λειτουργία το Αντλιοστάσιο σύμφωνα με το  πρόγραμμα άρδευσης, χρειάζονται περίπου 25 ημέρες για να αρδευτούν όλες οι εκτάσεις - δηλαδή η ολοκλήρωση του πρώτου αρδευτικού κύκλου από τον Ανάβαλο θα γίνει το νωρίτερο περίπου στις  10 Ιουνίου».
Τόσο ο βουλευτής κος Ανδριανός (ΝΔ) όσο και ο έτερος βουλευτής της Αργολίδας Δ. Κοδέλας (ΣΥΡΙΖΑ) κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας εξηγήσεις.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου