22 Μαΐ 2013

Διατροφικές συμβουλές για την υγεία της καρδιάς μας.


Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές καλής υγείας της καρδιάς από Νομπελίστα! Ο Louis Ignarro κάτοχος του Νόμπελ υγείας και Συμβουλος διατροφής για καλή διατροφή που φέρνει και καλή υγεία της καρδιάς

Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά
Εκτός από χαμηλές θερμίδες, και πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, μας προσφέρουν και αντιοξειδωτικά. Μέρος του καθημερινού μας μεταβολισμού είναι η παραγωγή των ελεύθερων ριζών που επιδρούν αρνητικά στακύτταρα και τους
ιστούς του σώματος. Είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία γιατί οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν τα τοιχώματα στις αρτηρίες και μπορεί να «παγιδευτεί» η κακή χοληστερόλη.

Προσπαθήστε να τρώτε και φρούτο ή λαχανικό σε κάθε γεύμα ή σνακ. Προσθέστε φρούτο σε πρωινό σας σέικ, γιαούρτι ή δημητριακό, σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό στο γεύμα σας, για να βοηθήσετε στην αύξηση τους.

Να διαλέγετε πρωτείνη υγιενή για την καρδιά
Η πρωτείνη είναι σημαντική για την χόρταση, αλλά θα πρέπει να είναιχαμηλή σε λιπαρά. Τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν την χοληστερίνη στο αίμα και τακρέατα έχουν περισσότερα από τα πουλερικά όπως και τα πουλερικά από τα ψάρια. Η φυτική πρωτείνη δεν έχει χοληστερόλη και είναι χαμηλή σε κορεσμένα λίπη.
Προσπαθήστε να τρώτε ψάρια 2-3 φορές την εβδομάδα. Τόνος, σολωμός και φασόλια είναι εύκολα και γίνονται υπέροχη σαλάτα και πλήρες ισορροπημένογεύμα. Προσπαθήστε να αποφεύγετα τα λιπαρά στα γαλακτομικά σας προϊοντα, εάν τρώτε κόκκινο κρέας κόβετε το λίπος, αντικαταστήστε τον χοιρινό ή μοσχαρίσιο κιμά με κιμά κοτόπουλου.


Πηγή:www.mynutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου