12 Δεκ 2012

«Κλωτσάει» η τρόικα για την εξαίρεση των μικρών παραγωγών από τα βιβλία.


Την αντίθεσή της στην πρόθεση εξαίρεσης των αγροτών με χαμηλά εισοδήματα από την υποχρέωση τήρησης λογιστικών βιβλίων έχει διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα, η διαφωνία αυτή, σε συνδυασμό με τις ενστάσεις σε μια σειρά από άλλα ζητήματα, είναι η αιτία που η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή μετατίθεται για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.


To ΔΝΤ φέρεται να αντιδρά στα "παράθυρα" και να επιμένει ότι όλοι αγρότες πρέπει να φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Στην εξαίρεση των πολύ μικρών παραγωγών από τα βιβλία φέρεται να αντιδρά πιο έντονα το ΔΝΤ το οποίο θεωρεί αδιανόητη την ύπαρξη οποιουδήποτε «παράθυρου» και επιμένει ότι όλοι οι επαγγελματίες του αγροτικού χώρου πρέπει να φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Αντίθετα, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της Κομισιόν εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί.

Με σκεπτικισμό επίσης φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το Ταμείο:

-Την νέα κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς θεωρεί ότι η επιβάρυνση 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ είναι υπέρμετρη

- Την ευνοϊκή φορολόγηση με έκπτωση 50% για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που, σύμφωνα με την τελευταία συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης, θα φορολογηθούν με συντελεστή 13% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ τα 3 πρώτα χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητός τους

-Την αύξηση των επιδομάτων για τις οικογένειες με τέσσερα και περισσότερα παιδιά.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στο Eurogroup της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει στους συναδέλφους του το νομοσχέδιο προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» για την κατάθεσή του στη Βουλή.

Το τελικό κείμενο, έχοντας ενσωματώσει τις παρατηρήσεις και τις αλλαγές που θα προκρίνουν οι Ευρωπαίοι, θα έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Tσατσάκης  Γιάννης

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου