1 Δεκ 2012

Χυμός από κριθάρι.


Πολλά υγιεί συνειδητά άτομα, έχουν συμπεριλάβει εκτός των πράσινων τροφίμων την χλόη κριθαριού και άλλα χόρτα δημητριακών στη διατροφή τους.Η έφεση είναι ότι χλόη κριθαριού είναι το πλουσιότερο σε βιταμίνες και ένζυμα από πολλές γνωστές σούπερ-τροφές.Το πραγματικό όφελος ει ναι η δύναμη της χλόη κριθαριού είναι ο συνδυασμός όλων αυτών των θρεπτικών συστατικών και ενζύμων σε ένα μόνο τρόφιμο.



Το Κριθάρι γρασίδι είναι όταν φυτρώνει από σπόρους κριθάρι και είναι το καλύτερο να καταναλώνεται από την παραγωγή χυμού (σε 3 - 7 ημερών) για να παράγουν ένα ισχυρό φρέσκο πράσινο χυμό ελιξίριο. και είναι πολύ εύκολο να αφομοιώνετε από το σώμα.

Η Διατροφολόγος, Gillian McKeith, αναφέρει στο βιβλίο της, "Living Τρόφιμα για την Υγεία: 12 Φυσικό Super-τρόφιμα να μετατρέψει την υγεία σας», ότι το κριθάρι-χόρτο προσφέρει περισσότερες πρωτεΐνες από ένα κόντρα φιλέτο, πέντε φορές το ποσό του σιδήρου, όπως το μπρόκολο, επτά φορές περισσότερη βιταμίνη C από το χυμό πορτοκαλιού και 11 φορές περισσότερο από το ασβέστιο και από το γάλα.

Καταναλώνοντας Κριθάρι-χόρτο θα ισορροπήσει το pH του σώματος.Η μέση δυτική διατροφή είναι αρκετά όξινη ειδικά όταν καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφών Αυξημένη οξύτητα στο σώμα συνδέεται με πολλές ασθένειες και γενικά με προβλήματα υγείας.Κριθάρι- χόρτο είναι πολύ αλκαλικό και χρήσιμο για να βοηθά τα κύτταρα στο σώμα να λειτουργήσουν-βέλτιστα.

Μελέτες για την χλόη κριθαριού
Η έρευνα έγινε σε ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα έχει απόδειξη ότι εκείνοι που έτρωγαν χλόη κριθαριού είχαν σημαντικές βελτιώσεις στα συμπτώματα  συμπεριλαμβανομένης λιγότερα επεισόδια διάρροιας και λιγότερο πόνο - σε σύγκριση με την ομάδα που έλαβε συμβατικά φάρμακα(πρότυπο αντιφλεγμονώδη φάρμακα συμπεριλαμβανομένων των στεροειδών).

Η ελκώδης κολίτιδα συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα των φιλικών βακτηρίων στο έντερο και με συσσώρευση τοξινών στο έντερο. Κριθάρι- χόρτου βοηθά στην αναστροφή αυτής με την τόνωση της ανάπτυξης των φιλικών βακτηρίων, τα οποία με τη σειρά του βοηθάν στη μείωση της φλεγμονής και βελτίωση των συμπτωμάτων
Άλλες μελέτες που έγινε στην Ιαπωνία έχουν δείξει ότι το κριθάρι χόρτο τσάι βελτιώνει σημαντικά τη ροή του αίματος, καθώς μειώνει το ποσό της LDL (Low Density λιποπρωτεΐνης) χοληστερόλη.

Κριθάρι- χόρτο έχει δείξει επίσης ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές μελέτες που έγιναν από την ικανότητά της να περιορίσει ορισμένες μορφές του καρκίνου κυρίως του μαστού και του καρκίνου του προστάτη. Υπάρχουν μαρτυρίες από ασθένειες με καρκίνο, οι οποίοι έχουν επουλωθεί από την κατανάλωση χλόη κριθαριού και την αλλαγή του τρόπου ζωής τους, αλλά απαιτούνται περαιτέρω μελέτες.

Πώς μπορεί να συμπεριληφθεί η χλόη κριθαριού στη διατροφή σας
Απολαύστε χλόη κριθαριού σε παρασκευή χυμού Είναι απλό να αυξάνεται όλο το χρόνο (από βλάστηση) Κόψτε το χορτάρι με το ψαλίδι κουζίνας σε χυμό με τα καρότα η μήλα,, με παντζάρι,μαϊντανός και το σέλινο.Η ιδιότητά της υπέρ-τροφή κάνει καλό και αξίζει τον κόπο

συνταγή Χρησιμοποιήστε ένα αποχυμωτή
Πάρτε 2 φλιτζάνια φρέσκο χόρτο κριθάρι και χυμό με:
2 μεσαία παντζάρια
2 μεσαίες καρότα
2 σέλινο μπαστούνια
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό
1 μεγάλο με την φλούδα μήλο ή δύο μικρότερα.




 Πηγή:http://www.thehealthierlife.co.uk

http://www.naturalnews.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου