5 Δεκ 2012

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων στη Δράμα.


Από τις 28 Νοεμβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας «τρέχει» τη δωρεάν διανομή βασικών τροφίμων στους δικαιούχους.


Τα τρόφιμα τα οποία διανέμονται είναι βασικά είδη διατροφής, όπως  μακαρόνια, ρύζι, τυρί, γραβιέρα και λάδι.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται σε: 419 σιτιζόμενα άτομα μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, Κέντρου Παιδιού Δράμας και Παιδικών Σταθμών Κ. Νευροκοπίου, 1243 άπορα άτομα και 8.389 οικογένειες του νομού μέσω των δικαιούχων φορέων. Οι δικαιούχοι φορείς άλλωστε στην Π.Ε. Δράμας είναι συνολικά είκοσι πέντε.

Την ευθύνη για το πρόγραμμα  της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει η Π.Ε. Δράμας η οποία, μέσω των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, είναι υπεύθυνη για την όλη προεργασία που απαιτείται, τους ελέγχους των φορέων και των τελικών δικαιούχων, και τη σύνταξη των σχετικών παραστατικών. Επιπλέον, με ειδική επιστημονική επιτροπή, εξασφαλίζει και τον απαιτούμενο ποιοτικό έλεγχο κατά την παραλαβή των τροφίμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διανομής φέτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στους δικαιούχους, τόνισε: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που γίνεται κάθε χρόνο και στηρίζει χιλιάδες συμπολίτες μας. Ειδικά τώρα, στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα και η κοινωνία μας, οι πόροι του προγράμματος είναι πιο απαραίτητοι από ποτέ. Θέλω να τονίσω πως η προσφορά των τροφίμων γίνεται εντελώς δωρεάν. Κανένας πολίτης δε θα επιβαρυνθεί ούτε με ένα Ευρώ για την πρόσβαση στα τρόφιμα που, μέσω των φορέων, θα διανέμουμε από σήμερα. Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και οι υπηρεσίες της εγγυώνται την ποιότητα των προϊόντων και τον έλεγχο της όλης διαδικασίας».


 Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου