17 Δεκ 2012

Μόνιμη αξιοποίηση των θερμοκηπίων της ΣΕΚΕ στην Σταυρούπολη.


Μπορεί οι εγκαταστάσεις της ΣΕΚΕ που προ μερικών μηνών δημιουργήθηκαν στην Σταυρούπολη να είχαν σαν σκοπό την ενίσχυση της καπνοκαλλιέργειας στην περιοχή ωστόσο οι άνθρωποι της εταιρίας θέλησαν να αξιοποιήσουν τα θερμοκήπια και εκτός περιόδου καπνοκαλλιέργειας. Για το λόγο αυτό φυτεύτηκαν μαρούλια τα οποία μάλιστα σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμα προς κατανάλωση και φυσικά δεν πρόκειται να πουληθούν αλλά να διατεθούν σε διάφορα ιδρύματα.


Τη δυνατότητα αξιοποίησης των θερμοκηπίων που διαθέτει στην περιοχή της Σταυρούπολης και εκτός περιόδου καλλιέργειας φυτών καπνού αναζήτησε και πέτυχε η ΣΕΚΕ και πλέον στα θερμοκήπια εκείνα καλλιεργούνται μαρούλια τα οποία μάλιστα για την ώρα αναπτύσσονται άψογα χωρίς προβλήματα και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα για κατανάλωση. Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία δε γίνεται με στόχο το κέρδος για τη ΣΕΚΕ μιας και τα μαρούλια αυτά δε θα πουληθούν αλλά θα διαθέτουν ε διάφορα ιδρύματα αλλά ο απώτερος στόχος ήταν η δυνατότητα αξιοποίησης παρόμοιων θερμοκηπίων και από άλλους επαγγελματίες αφού φάνηκε πως ανάλογα θερμοκήπια είναι κατάλληλα και για άλλες καλλιέργειες και όχι μόνο για φυτείες καπνού.

Στόχος της ΣΕΚΕ πάντως είναι να υπάρξουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον αν και για την ώρα δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο αφού οι άνθρωποι της ΣΕΚΕ προτιμούν να ανακοινώνουν μόνο ότι εκείνα που υπάρχουν τρόπος να υλοποιηθούν και τα οποία έχουν αποφασιστεί και δεν είναι απλώς σκέψεις και ιδέες.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου