20 Μαρ 2013

Απρίλιο έχει προγραμματιστεί η πληρωμή του άρθρου 68 και Μάιο εξισωτική και de minimis ορεινών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.


Έντονο είναι το ενδιαφέρον των κτηνοτρόφων το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις ημερομηνίες πληρωμής του άρθρου 68 (ποιοτικό παρακράτημα), των ενισχύσεων de minimis και της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του ΑγορΤύπου η πρώτη πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί χρονικά είναι αυτή του άρθρο 68 η οποία θα λάβει χώρα τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα
ακολουθήσει η πληρωμής της Εξισωτικής Αποζημίωσης (το ύψος της οποίας έχει καθοριστεί στα 130 εκατ. ευρώ) και τελευταία θα γίνει η πληρωμή των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για τους αιγοπροβατοτρόφους και αγελαδοτρόφους των ορεινών περιοχών. Ειδικότερα:

η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο και στην συνέχεια μέσα στον ίδιο μήνα θα δοθούν και τα χρήματα για την ενίσχυση de minimis.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Εξισωτική Αποζημίωση υπενθυμίζουμε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα εγκρίθηκαν οι αρχικές πιστώσεις για την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2013 (Μέτρα 211 και 212 του ΠΑΑ 2007 – 2013), συνολικού ποσού 130 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το de minimis η τελευταία πληρωμή που πραγματοποιήθηκε ήταν την Πέμπτη, 7 Μαρτίου και αφορούσε 922 δικαιούχους χοιροτρόφους ενώ το συνολικό ποσό ανήλθε σε 4.996.100. ευρώ.


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου