19 Μαρ 2013

Οι συνεχείς υποβαθμίσεις της παραγωγής στηρίζουν τις τιμές του χυμού πορτοκαλιού.


Στα υψηλότερα επίπεδα του 2013 βρέθηκαν οι τιμές του παγωμένου συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού στη διεθνή αγορά, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την επίδραση που μπορεί να έχει τελικά η ασθένεια του πρασινίσματος των καρπών στην τελική παραγωγή των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού Υπ.
Γεωργίας, η φετινή παραγωγή υπολογίζεται στα 138 εκατ. κουτιά (90 λίμπρες έκαστο), μειωμένη κατά 1,4% από την προηγούμενη πρόβλεψη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη πρόβλεψη για την παραγωγή αυτής της σεζόν, μέχρι και την τελευταία που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό υπουργείο έχει μειώσει τις εκτιμήσεις του για την παραγωγή της Φλόριντα κατά 9,7% συνολικά. Έτσι μέσα σε μια εβδομάδα οι τιμές του παγωμένου συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού σημείωσαν άνοδο από τα 122 στα 138 σεντς ανά λίμπρα.

Στη χρηματιστηριακή αγορά οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων του Μαρτίου διαμορφώνονται στα 129 σεντς ανά λίμπρα, παραμένοντας αμετάβλητες, ενώ τα συμβόλαια του Μαΐου διαμορφώνονται, στα 129 σεντς ανά λίμπρα.Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου