17 Μαρ 2013

Τρόφιμα: Γίνονται έργα τέχνης.


Κονσέρβες, ξηρά τροφή (π.χ. μπισκότα, παξιμάδια), όσπρια, ζυμαρικά, υγρά (λάδι, μέλι, κρασί), παιδικές τροφές σε σκόνη, γλυκίσματα για παιδιά, αλεύρι και ζάχαρη με ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη των 6 μηνών, αποτελούν το κύριο «συστατικό» της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία καλείται να τροφοδοτήσει, μέσω της τέχνης, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο μέσα από τον 2o Διεθνή Εικαστικό Διαγωνισμό FeedHope, που προκηρύσσει ο δήμος Κορδελιού.Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εικαστικοί δημιουργοί (ζωγράφοι, γλύπτες, γραφίστες, φωτογράφοι, αρχιτέκτονες, βίντεο-καλλιτέχνες, χειροτέχνες, εικονογράφοι, κ.α) καλούνται να δημιουργήσουν εικαστικά έργα με βασικό υλικό συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Κάθε μορφή εικαστικής τέχνης γίνεται δεκτή (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, assemblage, video art, χαρακτική, γραφιστική, κτλ), ενώ οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν, είτε ατομικά, είτε ομαδικά.
Η ημερομηνία παράδοσης των έργων ορίζεται από τις 7 - 14 Μαΐου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους ταχυδρομικά ή να τα παραδώσουν αυτοπροσώπως στη διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 43, 56224 Εύοσμος (Γυμναστήριο δήμου Κορδελιού Ευόσμου), από τις 8 π.μ. - 4 μ.μ.
Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να στήσουν οι ίδιοι τα έργα τους η τοποθέτηση θα γίνει την Τρίτη 14 Μαΐου από τις 9 μ.μ. - 4 μ.μ. στους Μύλους Μελισσάρη, όπου θα εκτεθούν όλα τα συμμετέχοντα στο διαγωνισμό έργα. Θα βραβευθούν τα τρία πρώτα έργα από κάθε κατηγορία με χρηματικά έπαθλα.


Πηγή:makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου