16 Μαρ 2013

Μήλο: το πιο αγαπημένο φρούτο των Γάλλων.


Με 20,3% μερίδιο στην αγορά, το μήλο αγοράζεται πιο πολύ στη Γαλλία και αποτελεί το πιο αγαπημένο φρούτο των κατοίκων της.



Μάλιστα, βρίσκεται πολύ πιο πάνω από την μπανάνα (14,6%) και το πορτοκάλι (12,4%). Υπάρχουν περίπου 6.000 ποικιλίες. Από αυτές, πολλές πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και οι
περισσότερες είναι διαθέσιμες στις τοπικές αγορές.

Οι Γάλλοι άνω των 50 ετών φαίνεται να καταναλώνουν τα περισσότερα μήλα με περισσότερα από 22 κιλά ανά έτος. Για τους καταναλωτές κάτω από την ηλικία των 35, η κατανάλωση αγγίζει περίπου τα 10 κιλά.

Στη Γαλλία, παράγονται 1,7 εκατ. τόνοι μήλα. Τα μήλα της Νορμανδίας και της Βρετάνης κατά κύριο λόγο προορίζονται για την παραγωγή μηλίτη. Οι σημαντικότερες περιοχές παραγωγής για τα μήλα των καταναλωτών είναι οι Pays de Loire, η PACA, η Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα, η Tarn και η Garonne. Αυτή η περιοχή είναι η γενέτειρα της μάρκας «Blue Whale» και με 5.300 εκτάρια (530.000 στρέμματα) καλλιεργήσιμης γης και ετήσια παραγωγή περίπου 427.000 τόνους, είναι μια από τις πιο σημαντικές για τη γαλλική παραγωγή μήλων. Περίπου το 43% του συνόλου της γαλλικής παραγωγής μήλων διατίθεται στη γαλλική αγορά, το 38% προορίζεται για εξαγωγή και το υπόλοιπο για επεξεργασία.

Γιαννακοπούλου Φανή

Πηγή: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου