11 Μαρ 2013

Συνεχίζονται οι καλές τιμές παραγωγού για τα κηπευτικά της Κρήτης .


Σε καλές τιμές έχουν επανέλθει τα κηπευτικά θερμοκηπίου της Κρήτης αφού σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στον ΑγροΤύπο, τόσο η σχετικά μειωμένη φετινή παραγωγή όσο και οι εξαγωγές βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η παραγωγή κηπευτικών θερμοκηπίου από την Πελοπόννησο και την Πρέβεζα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, οι τιμές για τη τομάτα κυμαίνονται στο 1 ευρώ το κιλό όπως επίσης και στο
αγγούρι. Η τιμή της πράσινης πιπεριάς αγγίζει τα 2,50 ευρώ το κιλό, οι μελιτζάνες κυμαίνονται στο 1 ευρώ/κιλό ενώ οι κίτρινες πιπεριές στο 1,50 ευρώ/κιλό.

Επίσης, η τιμή του μικρού αγγουριού είναι στα 90 λεπτά το κιλό. «Οι τιμές είναι καλές διότι έχουμε λίγες ποσότητες λόγω καιρού. Για την ακρίβεια η παραγωγή μας είναι μειωμένη σε ποσοστό 50%», αναφέρουν στον ΑγροΤύπο παραγωγοί από την Κρήτη.

Ειδικότερα, ο κ. Αντώνης Ζαχαριαδάκης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανατολή Ιεράπετρας, τονίζει: «Οι τιμές που απολαμβάνουμε σε σχέση με την παραγωγή μας επιτρέπει να “ισοφαρίζουμε” σε ότι έχει να κάνει με την μειωμένη φετινή παραγωγή. Για τον λόγο αυτό τη φετινή χρονιά την χαρακτηρίζουμε μέτρια».


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου