17 Μαρ 2013

Στη Κίνα βάφουνε το ξεθωριασμένο γκαζόν!


Η Κίνα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της τεράστιας μόλυνσης στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι μόνο και πρόσφατα εξαιτίας της έντονης ξηρασίας και της περιορισμένης ηλιοφάνειας, όλα αυτά οδήγησαν στο να ξεθωριάσει το γκαζόν σε πολλές περιοχές της. Έτσι στην επαρχία Τσενγκντου οι αρχές είχαν την ιδέα να ψεκάσουν το ξεθωριασμένο γρασίδι με ένα χημικό διάλυμα που ονομάζεται Top Green Turf Greening Agent. Όμως με το που έγιναν οι ψεκασμοί υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις από τους
κατοίκους και από τον Κινεζικό τύπο στο αν και κατά πόσο το προϊόν είναι ασφαλές και μη τοξικό διότι πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν επειδή τα παπούτσια τους βάφτηκαν πράσινα.
Η εταιρία πάντως καθησυχάζει όσους εκδήλωσαν αντιδράσεις διότι το προϊόν, όπως ισχυρίζεται, δεν είναι τοξικό και πρόκειται απλά για μία πράσινη σκόνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται άφοβα και δε χρησιμοποιείται μονάχα στη Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες της δύσης. Η εταιρία είπε ακόμη ότι το πράσινο χρώμα διατηρείται λαμπρό ακόμη και αν βρέξει για 3 μήνες περίπου. Βέβαια τι συμβαίνει στα σίγουρα με αυτό το προϊόν όπως και με πολλά άλλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα αφού οι εταιρίες που κατασκευάζουν χημικά προϊόντα έχουν ως μοναδικό στόχο τους τη μεγιστοποίηση των κερδών για να μη δυσφημιστούν και πάντοτε βρίσκουν τα κατάλληλα επιχειρήματα..
«Πλαστικό» γρασίδι λοιπόν, στις πλαστικές ζωές μας!!!


Πηγή:www.ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου