15 Απρ 2013

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την βιολογική γεωργία στην Ευρώπη.


Τις 45 000 έφθασαν οι απαντήσεις που υποβλήθηκαν στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το μέλλον της βιολογικής γεωργίας στην Ευρώπη, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Ιανουαρίου και έληξε στις 10 Απριλίου.
Το 96% προέρχονται από πολίτες. Επιπλέον, περίπου 1600 απαντήσεις προέρχονται από οργανώσεις, δημόσιες αρχές ή εταιρείες. Όλες οι απαντήσεις θα πρέπει τώρα να αναλυθούν για να τροφοδοτήσει την εν εξελίξει αναθεώρηση του πολιτικού και
νομικού πλαισίου για τη βιολογική γεωργία στην Ευρώπη, η οποία αποσκοπεί στον καθορισμό των νομοθετικών και πολιτικών προσανατολισμών για τη βιολογική γεωργία κατά τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας σε σχετική συνεδρίαση της διευρυμένης συμβουλευτικής ομάδας για τη Βιολογική Γεωργία ο Επίτροπος Γεωργίας Dacian Cioloş, δήλωσε: «Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει ότι οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες για τη βιολογική γεωργία Ο τομέας βρίσκεται σε σταυροδρόμι, έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον. Οι πολίτες όλο και περισσότερο τη βλέουν ως ένα σημείο αναφοράς για την αειφόρο παραγωγή και αυτό παρέχει πραγματικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη του κλάδου. η πρόκληση θα είναι να ανταποκριθεί στη ζήτηση, χωρίς να χάσει την αξία του ο κλάδος και το επίπεδο των προτύπων, αλλά και τον δεσμό εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές».


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου