30 Απρ 2013

Έρχεται ρύθμιση για τα συνταξιοδοτικά των αγροτών.


Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ειδική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία θα υπάρξει συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 έτη, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 40 έτη ασφάλισης. Αυτό αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης, στην απάντηση σχετικού ερωτήματος της βουλευτού Λακωνίας, Φεβρωνίας Πατριανάκου.
Το κείμενο της απάντησης


«Σε απάντηση της αρ. πρωτ. 7685/26.02.2013 Ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από τη
Βουλευτή κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, σχετικά με το αναφερόμενο θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Στο πλαίσιο δέσμευσης της Χώρας μας στις επιταγές του Μνημονίου και με γνώμονα την αναγκαιότητα δημοσιονομικής προσαρμογής, κρίθηκε απαραίτητη η θέσπιση διάταξης, σύμφωνα με την οποία τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, αυξάνονται κατά δύο (2) έτη από 1-1-2013.
Η εν λόγω ρύθμιση (των περιπτώσεων 1 έως 5 της παραγρ. ΙΑ υποπαραγρ. 4 του ν. 4093/2012), αποσκοπεί στον εξορθολογισμό του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ίση μεταχείριση όλων των ασφαλισμένων των Φορέων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας.

Κατ' αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται δημοσιονομικό όφελος, όχι μόνο για τον ΟΓΑ αλλά και για τον Κρατικό Προϋπολογισμό, που επιχορηγεί το ασφαλιστικό σύστημά του κατά ένα μεγάλο μέρος.

2. Η δέσμευση της Κυβέρνησης για ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, σε σχέση με τους λοιπούς ασφαλισμένους και η συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 έτη, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 40 έτη ασφάλισης, θα υλοποιηθεί με σχετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, το προσεχές διάστημα.

3. Για τους αγρότες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1948 και 1949, δεν υπάρχει πρόβλεψη για συνταξιοδότηση, πριν τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους, για δημοσιονομικούς λόγους».


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου