24 Απρ 2013

Πάγωσαν όλες οι παραγγελίες φράουλας από το εξωτερικό .


Πάγωσαν όλες οι εξαγωγές φράουλας στο εξωτερικό καθώς ξέσπασε ένα κύμα ακύρωσης των παραγγελιών μετά το διεθνή σάλο που ξέσπασε από τη δολοφονική απόπειρα που εκδηλώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας εναντίον 200 εργατών από το Μπαγκλαντές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.


Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται προφυλακισμένοι
οι 4 εμπλεκόμενοι στο αιματηρό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό περίπου 35 μεταναστών εργατών ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει και όπως καταγράφει η ιστοσελίδα patrisnews της Ηλείας οι παραγωγοί φράουλας του νομού βλέπουν να... τινάζεται στον αέρα η φετινή παραγωγή.

Οπως σημειώνεται:

Οι παράνομοι εργάτες της περιοχής δεν «πλησιάζουν» σε θερμοκήπιο φοβούμενοι τη σύλληψη και την απέλαση, ενώ συγκομιδή γίνεται μόνο σε καλλιέργειες που απασχολούνται νόμιμοι εργάτες εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παράλληλα, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζουν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις αγροτικές επιχειρήσεις και τα συσκευαστήρια της περιοχής, αναζητώντας εργοδότες που απασχολούν παράνομους και ανασφάλιστους αλλοδαπούς εργάτες.

Οι φράουλες, λόγω της ακύρωσης των παραγγελιών στοιβάζονται στα ψυγεία των δύο Ομάδων Παραγωγών της περιοχής περιμένοντας και πάλι... τα τηλέφωνα να χτυπήσουν και τις νταλίκες να έρθουν να φορτώσουν.

Θα χάσουμε την αγορά του Πάσχα

«Πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση γιατί το πλήγμα για το προϊόν θα είναι μεγάλο αν χάσουμε την αγορά του Πάσχα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη» Φώτης Κυριαζής και συνέχισε: «Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα, το προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πρέπει άμεσα να εξαχθεί. Ωστόσο, έχουμε πολλές παραγγελίες τις τελευταίες μέρες που έχουν ακυρωθεί και προσπαθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στη συγκομιδή του προϊόντος και των ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας ο κ. Κυριαζής είπε: «Το απόγευμα της Πέμπτης φεύγουμε για Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια σειρά συναντήσεων και επαφών σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες. Αυτό που ζητάμε, μέχρι να διευθετηθούν οριστικά τα ζητήματα των παράνομων εργατών, είναι μια προσωρινή λύση για να συνεχιστεί η φετινή καλλιέργεια που ολοκληρώνεται σε έναν μήνα».

Πηγή:http://www.iefimerida.gr/node/102031#ixzz2RPMapprV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου