22 Απρ 2013

Στη Λευκορωσία η πρώτη παρτίδα με κηπευτικά Κρήτης.


Εξαγωγή «γνωριμίας» 20 τόνων κηπευτικών στη Λευκορωσία κλείστηκε σε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων ομάδων παραγωγών της Κρήτης και αντιπροσώπου ομίλου εταιρειών.


Πρόκειται για τον όμιλο εταιρειών “ Tabak Invest ” που έχει έδρα το Μίνσκ της Λευκορωσίας ο εκπρόσωπος της οποίας  Διονύσης Λαυρεντιάδης, ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε στην
Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποίησε τις επαφές με τις ομάδες παραγωγών κηπευτικών προϊόντων του νησιού.

Στην συνάντηση που οργάνωσε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, είχαν προσκληθεί όλες οι ομάδες παραγωγών κηπευτικών προϊόντων του νησιού και οι συμμετέχοντες έφεραν μαζί τους ως δείγματα φρέσκα προϊόντα. Ο κ. Λαυρεντιάδης ενθουσιάστηκε όπως είπε από την καλή ποιότητα, την άριστη γεύση και την κατάλληλη συσκευασία-εμφάνιση, των Κρητικών προϊόντων και για αυτό έκλεισε  συμφωνία επί τόπου ως πρώτη δόση 20 τόνους προς εξαγωγή και έπεται η συνέχεια.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι,  η εταιρεία που εκπροσωπεί στην Λευκορωσία κάνει ήδη εισαγωγές προϊόντων από την Κρήτη και συγκεκριμένα λάδι κρασί ξύδι κ.α.. Η ίδια εταιρεία  «Tabak Invest» μεταξύ άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων,  λειτουργεί  6 υπέρ-μάρκετ με την επωνυμία «KORONA», με προοπτική να διπλασιαστούν το 2014.

«Ξεκινάμε τώρα και τις εισαγωγές κρητικών κηπευτικών προϊόντων, ενώ ενδιαφερόμαστε και για βιολογικά προϊόντα. Η πρώτη συνάντηση με τους παραγωγούς της Κρήτης, πήγε πάρα πολύ καλά, και συμφωνήσαμε να γίνει καταρχήν  στην Λευκορωσία, η εξαγωγή  ενός πρώτου φορτίου με 20 τόνους κηπευτικών. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα των κηπευτικών του νησιού, και είμαστε πρόθυμοι η συνεργασία αυτή να έχει συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαυρεντιάδης.

Την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης εξέφρασαν  οι εκπρόσωποι των παραγωγών που συμμετείχαν στην συνάντηση.

Λασηθιωτάκη Πέλλα


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου