27 Απρ 2013

Κίνα και Αυστραλία ανανεώνουν την αγροτική τους συμφωνία.


Η Αυστραλία υπέγραψε μια νέα αγροτική συμφωνία που διευρύνει την συνεργασία της με την ταχέως αναπτυσσόμενη Κίνα στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και του εμπορίου.




Ο Κινέζος υπουργός Γεωργίας, Han Changfu και ο ομόλογος του Αυστραλός, Joe Ludwig,
υπέγραψαν τη συμφωνία στην 11η συνάντηση της κινεζο-αυστραλιανής αγροτικής επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 20103.

Και οι δύο πλευρές συζήτησαν την πρόοδο των διμερών αγροτικών τους σχέσεων και συμφώνησαν για προτεραιότητες που θα αφορούν τη μελλοντική τους συνεργασία.

«Το εμπόριο αγροτικών προϊόντων με την Κίνα είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε, αφού αξίζει 7 δισ. δολάρια. Η συνάντησή μου με τον Υπουργό Han ήταν μια ευκαιρία για να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων και το πως θα αναπτύξουμε στο μέλλον την εμπορική μας σχέση», δήλωσε ο Ludwig μετά το τέλος της συνάντησης.

«Η ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά παρουσιάζει φανταστικές ευκαιρίες για τους αγρότες μας», τόνισε ο Ludwig.

Η Κίνα πρόσφατα συμφώνησε να πιστοποιήσει 28 αυστραλιανές ψυκτικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τέσσερα εργοστάσια κόκκινου κρέατος, που θα επιτρέπουν στους Αυστραλούς εξαγωγείς να εξοικονομήσουν χρήματα αποστέλλοντας μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Γιαννακοπούλου Φανή


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου