21 Δεκ 2012

Στα 2,50 ευρώ το κιλό επιστρέφουν οι ισπανικές τιμές ελαιολάδου.


Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην ισπανική αγορά του ελαιολάδου τις τελευταίες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ισπανικής ένωσης εξαγωγέων ελαιολάδου (ASOLIVA), οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 15-18% το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με τον Ραφαέλ Πίκο, επικεφαλής της ένωσης, η
ζήτηση για εξαγωγές παραμένει αυξημένη και αναμένεται να καλυφθεί με τη χρήση ποσότητας και από τα αποθέματα της προηγούμενης εμπορικής περιόδου. Η πρόσφατη διόρθωση στην ισπανική χρηματιστηριακή αγορά δεν ανησύχησε του παραγωγούς, αφού με δηλώσεις του ο Λουίς Κάρλος Βαλέρο, επικεφαλής των νέων αγροτών της Χαέν της Ισπανίας, εκτιμά πως αρκετοί παραδοσιακοί ελαιώνες δεν θα συγκομιστούν. Η μειωμένη παραγωγή καθιστά απαγορευτική τη συγκομιδή στις παραδοσιακές εκμεταλλεύσεις, σε αντίθεση με τις σύγχρονες της πυκνής φύτευσης, όπου η έστω μικρή παραγωγή θα συγκομιστεί κανονικά.

Η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στην ισπανική αγορά διαμορφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα επίπεδα των 2,55 ευρώ το κιλό, σημειώνοντας άνοδο κατά 14 λεπτά σε σύγκριση με την μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας. Αντίστοιχα, η τιμή του παρθένου ελαιολάδου πωλείται στα 2,52 ευρώ το κιλό, σημειώνοντας άνοδο κατά 18 λεπτά το κιλό. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στη χώρα μας ξεκινούν από τα επίπεδα των 2,10-2,20 ευρώ το κιλό.

Κατσένιος Νίκος


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου