2 Δεκ 2012

Καρύδια και χοληστερίνη.


Τρώγοντας μια διατροφή πλούσια σε καρύδια μπορεί να μειώσουν τη χοληστερόλη και την καταπολέμηση της φλεγμονής, δύο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και δημοσιεύθηκε στοAmerican Journal of Clinical Nutrition.

«Η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει συσχετισθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων της νόσου και θανάτου», γράφουν οι ερευνητές."Τα καρύδια   έχει ένα
μοναδικό προφίλ: είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τα λιπίδια του αίματος και άλλωνκαρδιαγγειακών παθήσεων

Τα καρύδια θεωρούνται επίσης καλές διαιτητικές πηγές φυτικών ινών, μαγνησίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες.

Ερευνητές ανέλυσαν τααποτελέσματα13 διαφορετικών μελετών που έχουν διεξαχθεί σχετικά με τα συνολικά 365 συμμετεχόντων που είχαν λάβει μεταξύ 10 και 24 τοις εκατό των θερμίδων τους απότα καρύδιαγια τέσσερις έως 24 εβδομάδες.Διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες σε μια   δίαιτα πλουσια σε καρυδια    υπέστη σημαντικές μειώσεις στην ολική και την LDL («κακή») χοληστερόλη.



Οι ερευνητές βρήκαν επίσης και άλλους δείκτες που ακόμη και αν μια πλουσια σε καρυδιά διατροφή είναι πλούσια σε λιπαρά, φαίνεται να μειώσει τονκίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου παρά την αύξηση αυτή.

"Άλλα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν στις μελέτες έδειξαν ότι τα καρύδια  προβλέπονται σε σημαντικά οφέλη για  την ικανότητα  της μιωσης των δεικτών της φλεγμονής   

Δίαιτες υψηλές σε καρύδια μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού,   

Πηγές:www.foodnavigator-usa.com

.www.ajcn.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου