2 Δεκ 2012

Δαμάσκηνα.


Τα οφέλη υγείας του Δαμάσκηνα, τη θρεπτική αξία των Δαμάσκηνα.
Απάντηση: Εμείς τρώμε τακτικά δαμάσκηνο? Να μας ενημερώσετε για τα οφέλη από την κατανάλωση δαμάσκηνα και εν συντομία της αξίας θρεπτική.
Δαμάσκηνα φρούτων έχει σχέση με την οικογένεια των ροδάκινων και των κερασιών. Ήταν αρχικά αναπτυχθεί στις χώρες της Ασίας, αλλά τώρα έχουν αναπτυχθεί σε όλη την υδρόγειο.

 είναι ένα δροσιστικό φρούτο λόγω ζουμερά περιεχόμενο και την περιεκτικότητα σε ίνες του πάρα πολύ να βοηθήσει στη διαδικασία της πέψης. Αποξηραμένα δαμάσκηνα ονομάζεται δαμάσκηνα.
Οφέλη για την υγεία των δαμάσκηνων

Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C , βιταμίνη Β1 , Β2 και Β6, είναι επίσης πλούσια πηγή διαιτητικών ινών.
Κλαδέψτε ή αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, κάλιο , το βόριο, φυτικές ίνες, και ριβοφλαβίνη.
Δαμάσκηνα όφελος για τα οστά: δαμάσκηνα περιέχει ουσία που ονομάζεται βορίου. Η ένωση είναι γνωστό για την αποκατάσταση της οστικής μάζας και τη δομή των οστών. Ως εκ τούτου, είναι πολύτιμη για την οστεοπόρωση των οστών.
Τα δαμάσκηνα είναι επίσης πλούσια σε ένωση που ονομάζεται polyphenol, είναι η παρουσία ενισχύει τη δραστηριότητα των οστών και, επομένως, χρήσιμο σε πολλά οστά των σχετικών προβλημάτων.
Τα δαμάσκηνα μπορούν να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, λόγω πολυφαινόλη παρουσιάσει σε αυτό. Πιστεύεται ότι αυτή η πολυφαινόλη βοηθήσουν στη μείωση του ορού της LDL (κακής χοληστερόλης) στο αίμα.
Οφέλη από την κατανάλωση δαμάσκηνα

Plum περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Α και C, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των καρδιαγγειακών αγγειακή κινδύνους, τους κινδύνους του καρκίνου,
Δαμάσκηνα ενεργεί ως φυσικό καθαρτικό και να διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου πολύ εύκολα λόγω της περιεκτικότητας σε ίνες τους.
Plum βοηθά στην παραγωγή και χρησιμοποίηση του σιδήρου στο σώμα μας. προσκήνιο Εκεί παίζει σημαντικό ρόλο σε αναιμικούς συνθήκες.
Είναι επίσης χρήσιμο σε προβλήματα στα μάτια. Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι αποφεύχθηκε και μπορείτε να έχουν αιχμηρά θέα ματιών.
Οι όροι όπως η αρθρίτιδα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, το άσθμα και ελέγχεται από φρούτα δαμάσκηνων, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C.
Επίσης, προστατεύει από την γρίπη Α συμπτώματα.
Θρεπτική αξία του Δαμάσκηνα

Περίπου 50 γρ από δαμάσκηνο ή 2 δαμάσκηνα να περιέχει τις ακόλουθες σημαντικές θρεπτικές ουσίες:
Σύνολο θερμίδων-35
Πρωτεΐνες-0.50 gm
Υδατάνθρακες-8 gm
Νερό-40gm
Λίπη-0.41gm
Βιταμίνη Α-210IU
Βιταμίνη C-6mg
Βιταμίνη B6-0,05 mg
Το φυλλικό οξύ-1.40mg
Ασβέστιο -2.60mg0.05mg
Μαγνήσιο-4.50mg
Φώσφορος-6mg
Σελήνιο-0.30mcg
Οι  πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν  την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας     Αν αποφασίσετε να  ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας


Πηγή: www.tandurust.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου