7 Δεκ 2012

Οι Ιταλοί πληρώνουν τις τρίτες χώρες με ελαιώνες.


Με προγράμματα ανάπτυξης στα οποία περιλαμβάνεται και η φύτευση ελαιώνων πληρώνει η Ιταλία χρέη της σε διάφορες εκτός Ε.Ε. χώρες. Μια αρκετά έξυπνη λύση που επιτρέπει αντιμετώπιση της κρίσης βασικά με παροχή υπηρεσιών συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της απασχόλησης.
Ήδη μια μεγάλη συμφωνία για προγράμματα αειφορικής ανάπτυξης και έρευνας ύψους 100 εκ. δολαρίων έχει συναφθεί με την Αίγυπτο ενώ πρόσφατα υπογράφηκε και άλλη συμφωνία ύψους 10 εκ. δολαρίων με το Πακιστάν στην
οποία περιλαμβάνεται και φύτευση ελαιώνων σε εκτάσεις 1, 5 εκ. στρεμμάτων.
Οι ελαιώνες αυτοί που προγραμματίζεται να εγκατασταθούν στο Πακιστάν τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν κύριο στόχο να αξιοποιηθούν υπάρχουσες εκτάσεις αλλά και να καταστεί αυτάρκης η χώρα από ελαιόλαδο. Ωστόσο είναι φανερό, ότι εάν το πρόγραμμα επιτύχει οι έμπειροι στο εμπόριο Ιταλοί θα είναι εκείνοι που θα αξιοποιήσουν και την διάθεση του προϊόντος.

Το τριετές αυτό πρόγραμμα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Κυβέρνησης του Πακιστάν, υλοποιείται στα πλαίσια της συμφωνίας για την μετατροπή του χρέους προς την χώρα της Ιταλίας, και η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του Συμβουλίου Αγροτικής Έρευνας (ΣΑΕ) του Πακιστάν και της Ιταλικής Κυβέρνησης.
"Το ΣΑΕ του Πακιστάν έχει ήδη εντοπίσει ορισμένες ζώνες που εκτιμά ότι είναι κατάλληλες για την καλλιέργεια της ελιάς στην επαρχία του Khyber-Pakhtunkhwa, που περιλαμβάνουν μη αναπτυγμένες οικονομικά περιοχές της Ομοσπονδιακής Διοίκησης του Μπαλουχιστάν και Potohar, Ήδη, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων του Πακιστάν ο Δ/ντης του προγράμματος Mohammad Munir., απο τον περασμένο Μάρτιο άρχισε η φύτευση των πρώτων ελαιόδεντρων, τα οποία αναμένεται ότι μετά απο τρία χρόνια θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς.


Πηγή: http://www.sedik.gr/el//index.php?option=com_content&task=view&id=432&Itemid=1#.UMA2K3f4KSo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου