12 Δεκ 2012

Τί φυτεύουμε τον Δεκέμβριο.


Λαχανόκηπος
Φυτεύουμε τα σκόρδα μέσα στην γη και σπέρνουμε τα μπιζέλια (προφυλάγονται κάτω από ομαδικά σκέπαστρα). Εξακολουθεί η αποχλωρίωση των αγριοραδικιών (στο υπόγειο) και των ραδικιών (μέσα στην γη). Σπέρνονται σε κοπριά καρότα, φραγκομαϊντανός, κάρδαμο, μαρούλια και ραπανάκια.

Οπωροφόρα δέντρα

Συνεχίζεται το κλάδεμα των οπωροφόρων με καρπούς που περιέχουν σπέρματα, εκτός αν έχει παγετό. Συνεχίζεται το φύτεμα των οπωροφόρων με τον ίδιο περιορισμό.

Άνθη
Συνεχίζεται το όργωμα και η προετοιμασία στις επίπεδες λουρίδες και στις πρασιές. Μπαίνουν για προβλάστιση τα κρεμμύδια με ανοιξιάτικη ανθοφορία και πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα τα χρυσάνθεμα.

Τριανταφυλλιές
Εξασφαλίζεται η προστασία κατά του παγετού. Μαζεύουμε χώμα γύρω από τις ρίζες και τις σκεπάζουμε.

Δέντρα και θάμνοι
Κλαδεύονται και φυτεύονται τα καινούρια φυλλοβόλα φυτά (εκτός και αν έχει παγετό), συνεχίζεται το όργωμα. Διαμορφώνεται ο φυτικός φράχτης.

Θερμοκήπιο
Η θερμοκρασία διατηρείται στους 10 βαθμούς κελσίου περίπου. Αερίζουμε το θερμοκήπιο μόνο όταν ο καιρός το επιτρέπει. Μεταφέρουμε για προβλάστιση τα κρεμμύδια ανοιξιάτικης ανθοφορίας.

Διάφορα
Αερίζουμε κατά αραιά χρονικά διαστήματα τα ξύλινα πλαίσια. Επιθεωρούμε εργαλεία και σκεύη και τα προστατεύουμε από τις χειμερινές κακοκαιρίες.



Πηγή: ο κήπος - πρακτική εγκυκλοπέδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου